laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


E-COMMERCE TRAITEUR

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
59661 20-08-2014 Dienstverlening ICT-dienstverlening
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 500.000 - € 1.000.000 Vertrouwelijk € 300.000 - € 400.000 B.V.

omschrijving

E-Commerce traiteur voor delicatessen, catering arrangementen en convenience maaltijden. Thuisbezorging in gehele Benelux

Participatie aangeboden

De onderneming is een snel groeiende onderneming die online foodconcepten ontwikkelt. Culinaire gerechten worden bedacht, cateringarrangementen worden samengesteld en vervolgens gekoeld thuis afgeleverd. Een breed scala aan arrangementen en gerechten wordt aangeboden in diverse prijsklassen. De gerechten worden deels in opdracht vervaardigd door derden en deels bereid in eigen keuken.

De gerechten en arrangementen worden direct aan de consument aangeboden zowel via cadeaukaarten (retail) en eigen websites als via vaste contracten aan online wederverkopers voor veilingen en speciale acties (B2B). Via tenders worden ook corporates en overheidsinstellingen bediend (loyalty programma’s, kerstgeschenken e.d.).

De omzet van de onderneming groeit explosief, met name vanuit het B2B segment. Werd over 2013 nog een omzet van ruim € 500K geboekt (exclusief € 200K niet verzilverde bonnen), voor 2014 ligt, alleen al op basis van de thans afgesloten contracten, het dubbele in het verschiet. Aannemelijk is echter dat de omzet aan arrangementen in 2014 op ongeveer € 1,5 mln. uitkomt en in 2015 op tenminste € 2,0 mln.. Daarbovenop wordt in beide jaren nog een omzet van respectievelijk € 325K en € 490K aan verkochte en verzilverde bonnen verwacht. In alle scenario’s worden (ruim) positieve bedrijfsresultaten voorzien.

Door de snelle groei van de onderneming moet op korte termijn worden uitgeweken naar een groter pand met efficiëntere keuken- en assemblagefaciliteiten. Een geschikt pand is gevonden, waarvoor een huurcontract is afgesloten per 01-08-2014.
Voor de inrichting van dit pand als wel voor de uitrol van nieuwe internet concepten in deze explosief groeiende markt ontbreekt nog een gedeelte van de liquiditeiten (totaal van de lopende investeringen is begroot op € 550K).

Propositie: Gezocht wordt een duurzame versterking van het risicodragend vermogen met € 350K ter financiering van de investeringen. De aandeelhouder is bereid daarvoor een belang van 11% in het aandelenkapitaal beschikbaar te stellen. Zeer gunstige IRR vooruitzichten.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29