laatst bijgewerkt op: 26-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


MBI GEZOCHT VOOR INVESTERINGSFONDS OUDE DRANKEN

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
59644 14-08-2014 Groothandel Handelsondernemingen
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 10 - 50 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk € 200.000 - € 300.000 B.V.

omschrijving

Het investeringsfonds oude en historische dranken

Het investeringsfonds is onderdeel van een handelsonderneming, welke wereldmarktleider is en de uniekste en grootste voorraad oude dranken ter wereld heeft op het gebied van cognac, armagnac, whisky en port. Een groot deel van de collectie is ruim 200 jaar oud en nog steeds perfect op dronk.

Zoekt MBI

Het investeringsfonds zoekt een directeur handel met een nuchtere kijk op oude dranken. Als directeur en rashandelaar ben je de keldermeester en bewaak je de kwaliteit, de omvang en de waardestijging van onze voorraad "vloeibare historie". De komende jaren mag je de keldervoorraad flink uitbreiden en koop je voor ca. € 25 miljoen wereldwijd alle zeldzame en oude dranken uit de markt. Daarmee leg je de grootste oude drankenvoorraad ter wereld aan.

Met wie werk je samen?

In deze markt koop je voornamelijk in op veilingen, maar ook flessen van particulieren en complete verzamelingen komen voorbij. De fijne kneepjes van het vak leer je door samen met de huidige eigenaar veilingen te bezoeken in Londen, Parijs, New York en Hongkong. In de auction room worden in- en verkooporders uitgevoerd van de honderden veilingen die je niet bezoekt. Je speurt dagelijks de markt af naar partijen en beoordeelt flessen die je via de Exchange en via Appraisals krijgt aangeboden. Voor Tranche Investments stel je verzamelingen samen voor private investeerders. Je hebt dagelijks te maken met o.a. particuliere en zakelijke aanbieders en kopers, verzamelaars, veilingmedewerkers, veilingmeesters, logistieke partners, transporteurs, dataleveranciers, boekhouders, database specialisten, taxateurs, je mededirecteur en collega medewerker-aandeelhouders.

Over jouw positie

Jij zet letterlijk je handtekening onder alle aankoop- en verkoopopdrachten.

Jij zorgt ervoor dat de totale voorraad zo actueel is dat het op elk moment kan worden verkocht. Je brengt verzamelingen in kaart en onderhandelt over de aankoop hiervan.

Jij zorgt dat particuliere investeerders tevreden slapen omdat ze weten dat hun oude dranken in waarde stijgen. Samen met de andere aandeelhouders bepaal jij de toekomst van de onderneming.

Over jezelf

Je hebt ervaring in het handelen in concrete producten, waarvan de waarde bepaald wordt op basis van onderhandeling. Je hebt de juiste afkortingen voor of achter je naam staan. Of als je helemaal geen afkortingen hebt kun je dat heel goed uitleggen. Zelf heb je al eerder voor (10) miljoen(en) per jaar ingekocht in kleine porties en weet wat voor een inspanning daar voor nodig is. Je kunt goed de richting bepalen en aangeven en je kunt mensen overtuigen van je gelijk. Je praat heel gemakkelijk als een ondernemer en je weet daarbij corporate taalgebruik te vermijden.

Wat moet je nu doen?

Als je interesse hebt om directeur te worden en je bent ook bereid om te investeren in jouw toekomst, reageer dan met een korte motivatie. Wij zullen vervolgens contact met je opnemen voor je CV, maar nog belangrijker een goede motivatiebrief. Bij de onderneming stellen ze individualiteit en ondernemerschap voorop. Zij willen dus dat je niet bent als alle anderen. In je motivatiebrief willen wij graag lezen welke karaktertrekken jou onderscheiden van de rest en wat je verder kunt bijdragen aan de groei en continuïteit van het bedrijf.

Voor een managing director geldt een deelnamebedrag van € 250.000.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29