laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


COMPOSIET INGENIEURSBUREAU EUR 650K OMZET

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
59627 08-08-2014 Dienstverlening Ingenieurs
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig 5 - 10 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 500.000 - € 1.000.000 € 50.000 - € 100.000 € 200.000 - € 300.000 B.V.

omschrijving

De onderneming:

Dit Composiet ingenieursbureau betreft een doorstart van een Bouwkundig composiet engineering en productiebedrijf. Onder leiding van het huidige managementteam was het productie bedrijf 10 jaar geleden opgericht en gegroeid tot een omzet van circa € 20 mln in 2013. Het productiebedrijf heeft meerder unieke landelijke icoonprojecten weten te realiseren. Ondanks de stagnatie in de bouwsector wist het productiebedrijf in deze sector hard te groeien. Te hard. Gebrek aan werkkapitaal en een niet acterende bank luidde begin 2014 het faillissement in van het productiebedrijf.

Met de opgedane kennis en ervaring is hetzelfde management team onder een nieuwe naam doorgegaan. Een nieuwe naam en een nieuwe focus. Het nieuwe Composiet ingenieursbureau richt zich volledig op de onderscheidende aspecten die zorgde voor de sterke groei: hoogwaardige engineering met een focus op werkbare productie. Van de risicovollere productie capaciteiten van grote projecten is afscheid genomen. Projectmatige ondersteuning bij het groeiende aantal producenten om hoogwaardige producten te borgen wordt wel geboden. Er wordt doorgepakt op bestaande opdrachtgevers en gebruik gemaakt van een beperkte ervaring binnen de sector met composiet materialen, engineering en productie eigenschappen. Het momentum is goed, de groei is weer ingezet, de valkuilen gedicht, de weg naar kwaliteit en stabiliteit is ingeslagen. Er wordt ingespeeld op de toenemende vraag naar Composieten wereldwijd en in verschillende markten waarbij door de combinatie van technische kennis en praktijk ervaring van productieprocessen een unieke plaats in de markt kan worden ingenomen.


Activiteiten:

De onderneming biedt primair engineering activiteiten aan ontwikkelaars, architecten en aannemers. Activiteiten omvatten ontwerp, analyse, berekeningen, prototyping, testen en onderhoudsplanning.
De ervaring die eerder in deze sector is opgebouwd wordt tevens ingezet in nieuwere markten zoals infra, en energie.(wind en waterturbines) Om hoogwaardige (complexe) eindproducten te borgen biedt de onderneming begeleidingswerkzaamheden tijdens de uitvoeringsfase aan. Denk hierbij aan zaken als productiebegeleiding, productieplanning, technische productiecontrole, opleveringscontrole en onderhoudsplanning.

Om efficiënt en praktijk gericht engineeringsactiviteiten te kunnen bieden, voert de onderneming eigen verkoop en productie activiteiten uit voor kleine projecten en producten. De klant en afzet kanalen hiervoor zijn reeds bestaand. Naast productiecapaciteit en afstemming met de engineeringsactiviteiten betekent het een hogere dekkingsgraad en spreiding op inkomsten stromen.

De onderneming houdt kantoor in Noord Holland en werkt landelijke aan projecten. De bouwsector is de grootste afzet en focus markt van de onderneming. Met name in de duurzame renovatie sector (gevelvervanging voor leegstaande utilitaire gebouwen), zijn de composiet toepassing binnen de sector sterk aan het groeien. Er ligt voldoende werk en groeipotentie in deze sector. Zo ook binnen de infrastructuur, (bruggen en kunstwerken) Verder heeft de onderneming een meerjarig onderhoudscontract lopen bij een van de grotere onderzoekscentra in Nederland. Momenteel is de onderneming ook actief als ondersteunend ontwikkelaar in internationale onderzoeksprojecten en vooraanstaand lid van SAMPE (Society for the Advancement of Material and Process Engineering) en medeschrijver van de composiet beoordelingsrichtlijn van het VMRG.

Prestaties van de onderneming:

Sinds het begin van 2014 heeft de onderneming de stappen gemaakt naar een “producerend” composiet ingenieursbureau. In het afgelopen halfjaar is de omvang aan productie opdrachten toegenomen en de financiële zelfstandigheid geborgd.

Momenteel heeft de onderneming een order omvang van € 350.000. De shortlist van voorziene opdrachten heeft een omvang van € 1.200.000.
De onderneming is winstgevend en heeft over de eerste 4 maanden dan dan EUR 100.000,- aan omzet behaald.

De groei over de komende jaren wordt conservatief ingeschat. Naar verwachting heeft de onderneming in 2015 en 2016 een omzet van € 2.045.000 met een EBITDA van € 23.847 en respectievelijk een omzet van € 2.650.000 met een EBITDA van € 77.983

Behoefte:

Om de groei te kunnen realiseren heeft de onderneming behoefte aan circa € 250.000. Hiervan is circa € 200.000 nodig voor het uitbreiden van de engineering capaciteiten. De aanschaf van software programma’s en (test)machines vormen hierin de grootste kostenpost. Het overige bedrag is benodigd voor de verder marketing, acquisitie en personeelsuitgaven.

Het kapitaal is expliciet niet benodigd voor engineeringsactiviteiten waar geen opdrachten achter liggen.

De onderneming heeft een voorkeur voor en non-equity financiering.
Gedeeltelijke investering in aandelenkapitaal is bespreekbaar.

De huidige prognose van het resultaat is gebaseerd op een volledige lening van € 250.000 met een bijpassend aflossingsschema.

Overall:

De onderneming wordt gerund door een ervaren managementteam met een warm netwerk en specifieke, onderscheidende expertise.

Als gevolg van een te sterkte groei in de overige onderneming ligt de focus op controle en risico mitigatie en –spreiding

Ondanks de jonge fase van de onderneming is deze winstgevend vanaf het begin.

Financieringsmogelijkheden bij banken zijn reëel. Echter door de negatieve ervaring met de bank voorafgaand aan het faillissement en het sterke geloof dat de financiële dienstverlenende markt aan verandering toe is wordt gestreefd naar een financiële bedrijfsvoering zonder van reguliere bancaire voorzieningen gebruik te hoeven maken.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29