laatst bijgewerkt op: 29-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


ONTWIKKELING POST-HBO: INTEGRALE ZORGPROFESSIONAL

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
59505 30-06-2014 Dienstverlening Gezondheidszorg
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
N.v.t. N.v.t. N.v.t. B.V.

omschrijving

Betreft
Op basis van wetenschappelijke literatuur en praktijkervaring is de constatering dat zowel het onderwijs als de zorg zeer gefragmenteerd is georganiseerd, waardoor er allerlei afstemmings- en efficiëntievraagstukken zijn ontstaan waar op dit moment geen adequate antwoorden op worden gegeven. Met de nieuwe opleiding tot Integrale Zorgprofessional wordt op deze vraagstukken een antwoord gegeven.

Er gaat veel geld en tijd verloren in deze tak van de gezondheidszorg omdat paramedici aan de ene kant niet efficiënt met elkaar communiceren en aan de andere kant cliënten niet effectief behandelen. Deze therapeuten zijn te veel op hun eigen expertise gericht waardoor zij patiënten niet als ‘geheel’ zien. Therapeuten die effectief patiënten willen behandelen zullen een bredere kennis van de gezondheidszorg moeten ontwikkelen, waarbij zij verschillende kennisdomeinen integreren. Dit is een van de kerncomponenten van de nieuwe zorgopleiding en integrale zorgprofessional.

De zorg kan efficiënter worden als de patiënt in zijn eigen omgeving (thuissituatie) wordt behandeld. Er vindt een duidelijke verschuiving plaats van therapie en verzorgen naar coachen en zelfmanagement.

Meer zelfredzaamheid stimuleert de therapeut door minder te oefenen met de cliënt, maar meer te sturen op de noodzakelijke randvoorwaarden voor de patiënt om te kunnen oefenen. Het kan betekenen dat de omgeving goed wordt geïnstrueerd of de patiënt goed wordt begeleid hoe er zelfstandig geoefend moet worden.

De nieuwe zorgopleiding richt zich dan ook specifiek op deze drie thema’s:
1. Contextgericht behandelen
2. Integraal behandelen
3. Coachen

De integrale zorgprofessional is de toekomst en wordt thans door experts zoals hoogleraren revalidatie en onderwijskunde onderschreven.

Investeringsaanvraag
Voor de ontwikkeling is nu nog een investering noodzakelijk van €85.000. Aan eigen middelen is reeds €30.000 in het project gestoken. Er is reeds een financier gevonden voor €25.000.

Verdienmodel
De opbrengst per student is €3.000.

Werknemers
1 werknemer, groeiende naar meerdere werknemers door de aanmelding van studenten.

Rendement en aflossing
Rendement is 8% rentevergoeding per jaar. Aflossing lineair op basis van 59 maanden.

Een uitgebreid businessplan is beschikbaar.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29