laatst bijgewerkt op: 29-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


FRAAI GELEGEN BOSCAMPING IN DRENTHE (1,5 HECTARE)

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
59416 13-06-2014 Horeca en Recreatie Kampeer- en bungalowbedrijven
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Drenthe Activa / passiva transactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Minder dan € 100.000 N.v.t. € 500.000 - € 1.000.000 B.V.

omschrijving

Het aangebodene is zeer fraai gelegen in het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa, in het noorden van de provincie Drenthe.

Kort samengevat heeft het aangebodene betrekking op:

•Een royaal centrumgebouw, waarin een ruime en keurige bedrijfswoning (circa 450 m³, in totaal 4 slaapkamers, keurige sanitaire voorzieningen) met 2 ruime horecagelegenheden, een bedrijfskeuken, diverse sanitaire voorzieningen en diverse opslagruimten (totaal circa 365 m²);
•Een keurige camping met circa 73 kampeerplaatsen (waarvan 1 eigen verhuurchalet);
•Een modern sanitairgebouw met werkplaats (bouwjaar 2005, circa 80 m²).

Het aangebodene is gelegen op 15.381 m² eigen grond.

Het gehele recreatiebedrijf is gelegen op circa 1,95 hectare grond. Er zijn in totaal 90 kampeerplaatsen aanwezig. Een gedeelte van het terrein is verkaveld (4.125 m²). Dat wil zeggen de grond is verkocht aan derden. Op deze aan derden verkochte gronden bevinden zich in totaal 17 stacaravans, die met name aan de rand van het terrein gelegen zijn.

Er is thans sprake van een beperkte exploitatie. De bedrijfswoning met de beide horecagelegenheden staan thans leeg. De huidige eigenaren zijn niet woonachtig op het bedrijf. De omzet is thans beperkt. Gezocht wordt naar een ondernemersechtpaar die het bedrijf weer als camping (eventueel in combinatie met horeca) wil gaan exploiteren.

De vraagprijs voor het recreatiebedrijf, met de daarbij behorende bestanddelen als bedrijfsnaam en aanwezige goodwill en voorts met inbegrip van de roerende zaken als bedrijfsmiddelen en bedrijfsinventaris is vastgesteld op:
€ 550.000,-- k.k.

Van belang is verder het volgende:
De financiering van dit type onroerend goed is een lastige zaak. Banken beoordelen de investeringen in deze sector namelijk als (zeer) risicovol. Het betreft immers niet alleen onroerend goed dat gefinancierd moet worden, maar een (gehele) onderneming inclusief bedrijfsinventaris en goodwill. Banken zijn over het algemeen bereid om tot circa 60% van de marktwaarde te financieren. Het resterende bedrag (circa 40% van de aankoopsom) dient dan ook contant beschikbaar te zijn in de vorm van eigen vermogen (solvabiliteitseis). Overigens wordt niet alleen op zekerheid gefinancierd; een recreatiebedrijf zal tevens over voldoende inkomensstroom moeten beschikken om aan de betalingsverplichtingen te voldoen (liquiditeit). Tenslotte dient opgemerkt te worden dat het de ondernemer is, die uiteindelijk van doorslaggevend belang is bij het verkrijgen van een financiering. Dit in combinatie met de vereiste solvabiliteit (eigen vermogen) en liquiditeit (inkomensstroom). Een goed ondernemersplan is dan ook een must!

Ten aanzien van de betreffende verkoopaanbieding dient u zich tenslotte te realiseren dat een groot gedeelte van de marktwaarde bepaald wordt door de waarde van deze ruime bedrijfswoning. De inkomsten van het recreatiebedrijf zijn daarbij niet toereikend om dit woongenot mee te financieren. Derhalve is een aanzienlijk eigen vermogen benodigd om van dit bedrijf te kunnen leven. Vaak worden dergelijke bedrijven dan ook verkocht aan gezinnen, waarbij één van beiden het recreatiebedrijf runt en de ander een volwaardig inkomen heeft. Dit tezamen met voldoende eigen vermogen.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29