laatst bijgewerkt op: 28-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


IJSTECHNOLOGIEBEDRIJF ZOEKT GROEIKAPITAAL

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
59415 12-06-2014 Agri-Food Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 5 - 10 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk € 200.000 - € 300.000 B.V.

omschrijving

Een innovatief ijstechnologie-bedrijf zoekt kapitaal om te groeien. De onderneming heeft een unieke technologie in vriesproducten ontwikkeld en lanceert momenteel enkele producten in de consumentenmarkt. Dit slaat goed aan en de vraag komt goed op gang. De financiering zal worden aangewend om verder te groeien en de levering te kunnen opschalen.

De technologie kent vele toepassingen, variërend van de food & beverages markt tot high-tech industriële en medische toepassingen. De markt is groot en wereldwijd en de onderneming heeft met haar technologie echte en duurzame Unique Selling Points in handen. De marges zijn uitstekend. Omwille van de focus is er voor gekozen om eerst een gezonde (financiële) basis in de drankenmarkt te leggen en de operationele cash flow op gang te brengen. Van daaruit kunnen andere initiatieven worden gelanceerd.

De ondernemers hebben zelf behoorlijk in het bedrijf geïnvesteerd. Voor de aankomende groei is men op korte termijn op zoek naar groeifinanciering van € 250.000,- (eerste ronde). Hiervan is al een deel door investeerders toegezegd. Investeerders participeren gezamenlijk via een investeringsvehikel die de aandelen houdt. Dit vehikel wordt geleid door Waardemakers.

De totale investeringsbehoefte voor de komende jaren is maximaal € 5.000.000,-. Dit zal grotendeels uit de operationele cash flow / herinvestering van eigen middelen worden gefinancierd. Het restant zal deels bancair en deels via volgende ronden van equity-financiering worden ingevuld. De invulling van de financieringsmix hangt af van de mate waarin de onderneming haar eigen groei kan financieren.

Gezocht wordt naar investeerders die naast hun kapitaalinbreng ook netwerk en kennis inbrengen. Ondernemers met verstand van retail, consumentenmarketing, productie, licensing en/of internationale expansie. Gelet de volgende ronde financiering, gaat de voorkeur uit naar investeerders die ook daarin mee kunnen / willen gaan.

Geïnteresseerde investeerders worden verzocht te reageren. Vanwege de hoge concurrentiegevoeligheid zullen stukken pas na een eerste kennismaking en ondertekening van een NDA worden verstrekt.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29