laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


TECHNISCH INSTALLATIEBUREAU (NEW TECHNOLOGY)

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
59179 18-04-2014 Dienstverlening Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 Vertrouwelijk € 150.000 - € 200.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
Dit technisch installatiebureau richt zich op de nieuwe technologieën met betrekking tot gebouwenbeheer. Hier moet gedacht worden aan vernieuwende technologieën als zonnepanelen, oplaadpalen, domotica, LED verlichting en andere duurzame en “vergroenende” oplossingen. De onderscheidende factor is de kwaliteit die de onderneming levert.

De ondernemingen is een doorstart. De juridische voorloper van deze onderneming trok een te grote negatieve geschiedenis achter zich aan, waardoor voortzetting op dezelfde basis niet rendabel was.

Activiteiten van de onderneming
Het technisch installatiebureau is een servicegeoriënteerde onderneming die zich bezighoudt met de volgende activiteiten:
- Elektrotechniek: leveren en koppelen van slimme systemen ten behoeven van het vereenvoudigen en ontzorgen van (beheer) omgevingen. Realisatie en ervaring binnen de markt van horeca, zorg, bedrijfspanden en utiliteitsbouw.
- Informatica: overnemen, migreren en onderhouden van complete infrastructuren tot op componentniveau. Hiertoe behoren ook de draadloze oplossingen en de ondersteuning voor BYOD oplossingen.
- Duurzaamheid: het verzorgen van advies en de installatie van zonnepanelen, LED verlichting, domotica en oplaadpunten.
- Domotica: realisatie van koppelingen met bestaande gebouwbeheer-oplossingen zoals brand- en alarmsystemen. Maar ook bijvoorbeeld integratie met duurzame en spaarzame oplossingen zoals bijvoorbeeld LED verlichting met sensoren. Aanvullende zaken zoals zorg-apps voor de bewoners & beheerders gekoppeld aan bestaande domotica oplossingen.
- Telematica: ontwerp, bouw en implementatie van bedrijfsnetwerken waarbij spraak- en datacommunicatie vaak worden gekoppeld aan gebouwbeheer-oplossingen.
- Service & Onderhoud: een eigen en gecertificeerde 24 x 7 storingsdienst. Het op reguliere basis onderhouden en updaten van de klantenomgevingen.
- Klanten zijn bijvoorbeeld: The New Motion, BMW, H&M, Philips, Pet’s Place, Profile Tyre Center, Kia, Deli XL, SNS Bank, diverse scholen en hogescholen.

Prestaties van de onderneming
Commercieel gezien ontwikkelt de onderneming zich prima en de grootste opdrachtgevers staan ook achter de doorgestarte onderneming.

In 2013 is er een omzet gerealiseerd van EUR 2.3 miljoen. De verwachting voor 2014 is een licht positief resultaat bij een lager geprognosticeerde omzet i.v.m. de doorstart. De verwachte omzet voor 2015 en 2016 zitten minimaal op niveau van 2013 moeten uitkomen met een fraai positief bedrijfsresultaat voor belastingen van 10%.

Er is geen bancaire schuld aanwezig binnen de organisatie. Alle investeringen zijn gedaan door de huidige aandeelhouders.

Behoefte van de onderneming
De onderneming is op zoek naar een investering van EUR 150.000, waarbij dit niet perse 1 partij hoeft te zijn. Een klein consortium behoort ook tot de mogelijkheden.
Deze gelden zijn met name nodig voor werkkapitaal (orderfinanciering) en verdere investeringen te bekostigen als gevolg van de doorstart. De directie heeft zelf EUR 50k ingelegd voor de doorstart, vanwege het vertrouwen in de onderneming.

Motieven voor investeren
Er kan een belang verkregen worden in een bedrijf dat opereert in een markt die de komende jaren blijft groeien. Het bedrijf beschikt bovendien over gecommitteerde opdrachtgevers.

De onderneming verwacht in 2014 reeds een lichte winst bij een conservatief omzet scenario. In de daarop volgende jaren, wordt er een bedrijfsresultaat voor belastingen verwacht van 10% bij een omzet van minimaal EUR 2.3 miljoen.

Er is nog geen bancaire schuld.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29