laatst bijgewerkt op: 25-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


ONTWIKKELAAR VAN (HRM) TALENT MANAGEMENT SOFTWARE

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
59130 12-04-2014 Dienstverlening ICT-dienstverlening
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 200.000 - € 300.000 Vertrouwelijk € 200.000 - € 300.000 B.V.

omschrijving

De onderneming

• Het betreft een jonge onderneming die met haar software een oplossing biedt voor talent management. Een groot probleem is dat werknemers talenten en/of kennis hebben die onvoldoende wordt aangesproken door werkgevers. Aan de andere kant betalen werkgevers 100% salaris, maar ontvangen zij vaak maar 80% inzet van medewerkers. De software brengt werknemers en werkgevers dichter bij elkaar met als resultaat een beter presterend bedrijf en gelukkigere medewerkers.


Activiteiten van de onderneming

• De onderneming is begonnen met ontwikkelen van de software in 2012 en sindsdien hebben er een aantal pilots plaatsgevonden. Inmiddels heeft de onderneming de eerste 3 betalende klanten binnen en lopen er gesprekken met onder andere Nationale Nederlanden en de Gemeente Hellevoetsluis. Het team bestaat uit de ondernemer en een partner bedrijf die de development in India uitvoert. Het kernteam moet nu uitgebreid worden met een interaction designer en PHP developer en een community manager in Nederland. Het betreft een SaaS oplossing tegen een maandelijks tarief.
• Het probleem waar de software zich op richt is omvangrijk. 75% van de verandertrajecten binnen bedrijven mislukken, alleen in Nederland is er per jaar al een verlies van EUR 6 tot EUR 15 miljard aan gedemotiveerde medewerkers en 6% van de faalkosten is te wijten aan gedemotiveerd personeel.
• De markt waarop de onderneming zich bevindt is eveneens groot. De totale geschatte wereldwijde markt van Human Capital Management (HCM) software is circa EUR 7,5 miljard en groeit met gemiddeld 8,1% per jaar. In Amerika is dit reeds een groeiend segment en aldaar zijn er spelers, de Europese markt ligt echter nog volledig open voor HCM software.


Prestaties van de onderneming

• De onderneming had in 2013 de eerste betalende klanten en heeft een omzet gedraaid in dat jaar van circa EUR 54.000,-, met een operationele winst van EUR 8.000,-. Voor 2014 wordt een omzet verwacht van EUR 268.000,-, waarna de onderneming wenst door te groeien naar EUR 1 mio. in 2015. Het product is sterk schaalbaar, waardoor het mogelijk is om sterke omzetstijgingen te bereiken.
• De onderneming heeft een gevulde leadlijst, waarmee het deze omzet wenst te behalen. Er zijn onder andere gesprekken gaande met Nationale Nederlanden, ABN AMRO en Hoffelijk Financieel. Inmiddels zit de onderneming ook aan tafel bij diverse gemeenten. Onlangs sloot de onderneming ook een grote school aan op het product, waarbij de ontwikkeling van leerlingen gevolgd wordt. Dit betreft een overeenkomst voor minimaal 2500 leerlingen per jaar voor 3 jaar voor EUR 2,- per leerling per maand.
• Er zijn al de nodige investeringen gedaan in het product en de basisprincipes zijn gevalideerd door TNO en de Universiteit Utrecht, m.b.v. EUR 150k uit innovatiesubsidies, EUR 300k investering van de founders en EUR 90k aan seed investeringen.


Behoefte van de onderneming

• De onderneming is op dit moment op zoek naar EUR 250.000,- en verwacht in 2015 een volgende investering van EUR 250.000,- te zoeken. Om snel een dominante positie te verwerven moet nu het marketing en sales proces versneld worden. Bovendien moet de onderneming blijven innoveren en het development traject voortzetten.
• De investering wordt gebruikt voor:
o EUR 50k versterken van het team met 1 developer en 1 interaction designer (nu);
o EUR 30k werkkapitaal (nu);
o EUR 10k security platform (nu);
o EUR 15k inhuur personeel India (nu);
o EUR 150k marketing en sales (na de zomer 2014);
o EUR 50k uitbreiden team en bouwen mobiele app (na de zomer 2014);
o EUR 200k integratie met andere software en marketing en sales (2015)
• De ideale investeerder brengt naast financiële slagkracht, ook kennis, kunde en netwerk mee en helpt daarmee om van de onderneming een succes te maken.


Motieven voor investeren/financieren

• De onderneming bevindt zich op een sterk groeiende markt en achter de onderneming staat een ervaren en gedegen team met zeer veel kennis op de markt van Human Capital Software.
• Er kan een belang worden verkregen in deze onderneming door middel van het doen van een investering. De investering zal plaatsvinden middels een emissie van aandelen waardoor het geld binnen de onderneming blijft.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29