laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


BELEGGINGSPAND HERENMODEWINKEL

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
59081 01-04-2014 Bedrijfsruimten Beleggingspand
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Limburg Activa / passiva transactie minder dan 5 (of niet van toepassing) 100 - 500
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
N.v.t. N.v.t. € 500.000 - € 1.000.000 N.v.t.

omschrijving

Het Sint Amorsplein is een sfeervol plein in het centrum van Maastricht. Het intieme, driehoekige plein ligt in het voetgangersgebied van Maastricht tussen de Sint Servaasbrug en het Vrijthof. Aan het plein zijn vooral cafés en winkels gevestigd. In de zomer is het plein gevuld met terrassen.
Op het Sint Amorsplein bevinden zich een aantal rijksmonumenten.

Het aangeboden object; momenteel een herenmodewinkel werd in 1986 ontworpen door de architect Wiel Arets. De winkelpui is opgebouwd uit grote platen cortenstaal, waarin de hoge winkeldeur en de lage etalage zijn uitgespaard. In het interieur ontwierp Arets een hoge vide en een ranke spiltrap.

Het beeld van de heilige Amor van Aquitanië op het Sint Amorsplein is een ontwerp van Charles Vos. Het beeld is geplaatst bovenop een stenen zuil met een Ionisch kapiteel, die afkomstig is van het in de 19e eeuw afgebroken oksaal van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. De vrij korte zuil heeft men enigszins trachten te verlengen door er een vrij hoog basement en een dekplaat in de vorm van een massief blok aan toe te voegen. Op het basement is een chronogram aangebracht. De zuil is omgeven door een hardstenen afrastering, die tevens dienst doet als zitbank


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29