laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


PLATFORM VOOR INVESTEERDERS EN ONDERNEMERS IN MKB

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
59063 28-03-2014 Dienstverlening ICT-dienstverlening
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 100.000 - € 200.000 Vertrouwelijk € 150.000 - € 200.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
Het betreft een Amsterdamse startup die inmiddels 1 jaar bestaat. De onderneming heeft een platform ontwikkeld voor ondernemers, investeerders en financiers die actief zijn in het MKB. Dit platform biedt een dashboard dat inzicht biedt in de onderneming en daardoor voor een betere samenwerking zorgt tussen ondernemer en investeerder. Investeren in het MKB wordt voor een investeerder net zo inzichtelijk en interessant als investeren in de AEX. Tevens zorgt het dashboard voor een gestandaardiseerde weergave zodat het gemakkelijker is om investeringen te vergelijken. Indien een investeerder meerdere investeringen heeft, worden deze geplaatst in een overzichtelijk portfolio.

Wat doet de onderneming?
De onderneming speelt in op een complicatie op de MKB markt; investeerders in MKB bedrijven hebben slechts een beperkt inzicht in de bedrijven waarin zij investeren of gaan investeren. Dit probleem wordt voornamelijk veroorzaakt door de informatie asymmetrie, waarbij de ondernemer meer informatie voorhanden heeft dan de investeerder. Hierdoor kan de MKB markt niet optimaal worden bediend met kapitaal en kennis en komen er weinig goede transacties tot stand. Dit zorgt voor gemiste rendementskansen en onnodig kapitaalverlies. Een ander groot probleem voor investeerders en financiers is dat de informatie die ontvangen wordt vaak verouderd is en dat het tevens een tijdrovend proces is om de aangeleverde informatie te bewerken tot iets dat te analyseren is.
De oplossing wordt geboden door het platform, dat zorgt voor betere, snellere en meer betrouwbare informatie. Het platform sluit aan op het administratiesysteem van de ondernemer, ongeacht welk systeem hij gebruikt. Het dashboard is sterk visueel en te gebruiken door de ondernemer om zijn onderneming beter aan te sturen, en door de investeerder om zijn investering te beheren. Het product is webbased en overal toegankelijk. Het product wordt verkocht als Software as a Service (SaaS) oplossing, tegen een vast maandbedrag per onderneming. Dit maakt het product sterk schaalbaar. Het product is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar, omdat de onderneming internationale ambities heeft.

Hoe presteert de onderneming?
De onderneming is sinds een jaar gestart en heeft zich in dat jaar voornamelijk gericht op ontwikkeling. Er is een bescheiden omzet binnengehaald van circa EUR 100.000,-, voornamelijk met consultancywerkzaamheden. Deze omzet is binnengehaald om te kunnen investeren in het bedrijf en in het platform. Achter het platform zitten diverse rekenmodellen die door de onderneming zijn ontwikkeld. Het platform heeft inmiddels gedraaid in een beta versie en per april worden de eerste betalende klanten aangesloten. Er is een grote pijplijn met diverse grote investeringsfondsen die het product wensen te gaan gebruiken, alsmede een grote groep informal investors. Tevens zullen in april pilots starten met 2 grote Nederlandse banken om de toegevoegde waarde te bepalen die het product biedt voor banken. Ook voor banken is de informatie asymmetrie namelijk een groot probleem.
De markt voor het product is zeer groot, en de schaalbaarheid van het product maakt dat het ook internationaal uit te rollen is. Het doel van de onderneming is om binnen 5 jaar een omzet te behalen van EUR 9 miljoen waarbij het platform gebruikt wordt door 24.000 afnemers. Doordat het een software product is, is een sterke rentabiliteit mogelijk.
De onderneming heeft een gebalanceerd team van drie oprichters, die thuis zijn in de verschillende aspecten van finance, databases en development. Er is door dit team reeds een aanzienlijke investering in tijd en geld gedaan.

Behoefte van de onderneming
De onderneming is op zoek naar een investering van EUR 200.000,- voor 2014 en 2015. Deze investering is noodzakelijk voor de verdere uitbouw van de IT infrastructuur, marketing & sales en voorfinanciering van de groei. In ruil voor de investering kan een aandelenbelang worden verkregen. Er is door de onderneming al veel geïnvesteerd in het platform, en vanwege het vernieuwende karakter ontvangt de onderneming tevens een WBSO subsidie, waardoor het korting op de loonkosten krijgt.
De onderneming kent een sterke innovatiegraad en heeft al enkele aansprekende launching customers en afnemers. Tevens is de onderneming ‘first to market’, wat de onderneming een aanzienlijke voorsprong geeft.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29