laatst bijgewerkt op: 27-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


SNELGROEIEND E-COMMERCE BEDRIJF

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
59050 25-03-2014 Dienstverlening ICT-dienstverlening
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 10 - 50 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 500.000 - € 1.000.000 Vertrouwelijk € 200.000 - € 300.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
• Het betreft een in 2011 gestarte onderneming actief op het gebied van e-commerce. De onderneming levert onder andere diensten op het gebied van design, development, marketing en services.
• De onderneming is actief in de Benelux, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en heeft 17 e-commerce professionals.

Activiteiten van de onderneming
• De onderneming is begin 2011 ontstaan als een spin-off van een drukwerk webshop in de top 5 van Nederland. De ontwikkelaars van deze webshop werden niet volledig ingezet, waardoor zij ook voor derden ontwikkelden. In 2012 is de onderneming volledig ‘verzelfstandigd’, waarbij het opereerde als een traditioneel internetbureau, waarbij het voornamelijk projectmatig werk en inkomsten had.
• In 2012 werden interessante opdrachtgevers als Dutch Cowboys, Philips en Vitakraft binnengehaald, waardoor de onderneming hard kon groeien in 2012 naar een omzet van EUR 250.000,-.
• In 2013 is de onderneming vervolgens overgenomen door de huidige eigenaars en ondernemers en heeft een koerswijziging plaatsgevonden. De onderneming wenste een gezonde combinatie te creëren tussen projectomzet en recurring revenue. Dit betekent dat de onderneming meer is gaan focussen op dienstverlening en producten op basis van licenties en contracten. Inmiddels is zo’n 10% van de omzet van het bedrijf te scharen onder recurring revenue.
• De onderneming heeft een sterk partnernetwerk in de e-commerce branche. Zij werken nauw samen met onder meer Exact, Multisafepay, Copernica en Daisycon. Tot de aansprekende klantenkring van de onderneming behoren onder meer Philips Lighting, Smulweb, Emma Safety Footwear, Vitakraft en Dutch Cowboys.
• De onderneming is zich tevens meer gaan focussen op markten buiten Nederland. De Belgische markt werd reeds vanuit Nederland bediend en per 1 maart heeft de onderneming een vestiging in Duitsland geopend, welke wordt gedeeld met een sterke business partner in de e-commerce markt.
• De onderneming haalt haar recurring revenue uit webshop beheer en exploitatie, online marketing, diverse SLA’s, hosting, licentie door verkoop van standaard webshop themes en zelf ontwikkelde software (bijvoorbeeld in de vorm van apps).

Prestaties van de onderneming
• De onderneming is de afgelopen jaren sterk gegroeid naar een team van 17 mensen. De omzet bedroeg in 2012 circa EUR 300.000,-. Op dit moment bedraagt de omzet circa EUR 45.000,- per maand.
• De onderneming verwacht in 2014 een omzet van circa EUR 980.000,- te behalen met haar vestigingen in Nederland en Duitsland. Het doel is om eind 2015 op een maandelijkse omzet van EUR 250.000,- te zitten, waarvan 50% afkomstig is uit recurring revenue.

Behoefte van de onderneming
• De onderneming is op zoek naar EUR 230.000,-. Dit bedrag is benodigd in verband met de harde groei die de onderneming doormaakt.
• De financiële middelen zullen voornamelijk worden gebruikt voor de ontwikkeling van producten en diensten die bijdragen aan recurring revenue.

Motieven voor investeren/financieren
• De onderneming is sinds de start in 2011 hard gegroeid en groeit op dit moment stevig door. Naast projectmatige omzet heeft de onderneming enkele eigen producten en diensten, waaronder apps, ontwikkeld waardoor terugkerende omzet ontstaat. Achter de onderneming staat een inmiddels ervaren en gedragen team met zeer veel kennis op de markt van e-commerce.
• Er kan een belang worden verkregen in deze onderneming door middel van het doen van een investering. De investering zal plaatsvinden middels een emissie van aandelen waardoor het geld binnen de onderneming blijft.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29