laatst bijgewerkt op: 26-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


HANDELSBEDRIJF VERBRUIKSMATERIALEN VOOR ONDERWIJS

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
59015 17-03-2014 Groothandel Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 5 - 10 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 Vertrouwelijk N.v.t. B.V.

omschrijving

De onderneming houdt zich bezig met het ontwerp, de productie en handel in nicheproducten exclusief ontwikkeld voor basisonderwijs en kinderopvang.

Afnemers zijn vanuit historie overwegend basisscholen, hoewel alle instanties die op professionele wijze met kinderen te maken hebben tot de (potentiële) doelgroep (kunnen) behoren. Naast scholen betreft dit bijvoorbeeld kinderdagverblijven/peuterspeelzalen, logopedie-, huisarts- en tandartspraktijken en ziekenhuizen. Ook in andere markten zijn er met de juiste samenstelling en marktbewerking afzetmogelijkheden (horeca, luchtvaart). De eerste internationale stappen zijn in gang gezet. De grote hoeveelheid klanten en relatief beperkte ordergrootte zorgen voor stabiliteit.

De onderneming, met een ruime historie, opereert vanuit haar gehuurde locatie in West-Nederland. Verhuizing is mogelijk, maar de ervaren medewerkers zijn overwegend woonachtig in de directe omgeving.

Omzet en resultaten zijn stabiel. Groeikansen liggen er voldoende, waarbij rekening moet worden gehouden dat gezien de markt waarin men opereert dit gestage processen zijn. De huidige eigenaar heeft al de nodige inspanningen verricht en ingangen gecreëerd. Zodra klantrelaties zijn geactiveerd, zijn deze overwegend voor lange termijn. De toetredingsdrempel voor nieuwe partijen is hoog, hetgeen maakt dat de concurrentie gering is.

De potentiële koper dient in beginsel gezocht te worden binnen de navolgende doelgroepen:
•Een MBI kandidaat met een bij de doelgroep passende uitstraling en mentaliteit, met creatieve inslag, gevoel voor commerciële kansen en die in staat is om met geduld de verdere uitbreidingsmogelijkheden te benutten.
•Bedrijven die zich richten op een aantal gelijke disciplines en die uitbreiding zoeken in de bedrijfsactiviteit.
•Bedrijven die actief zijn in de bedrijfskolom.
Een eigen inbreng van minimaal €200.000 wordt noodzakelijk geacht.

Na ondertekenen van een NDA zal er een kennismakingsgesprek worden gepland. Bij wederzijdse klik en bevonden geschiktheid is er nadien een uitgebreid informatiememorandum beschikbaar. Na bestudering van het IM stellen we geïnteresseerden graag in de gelegenheid om eventuele aanvullende vragen te stellen en worden deze uitgenodigd een voorstel uit te brengen.

Voor meer informatie over dit bedrijfsprofiel vragen wij u te reageren en dan nemen wij contact met u op.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29