laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


CLOUD SOFTWARE OP GEBIED VAN E-COMMERCE

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
58991 11-03-2014 Dienstverlening ICT-dienstverlening
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 Vertrouwelijk € 400.000 - € 500.000 B.V.

omschrijving

De onderneming

• Het betreft een jonge organisatie van Duitse komaf, welke actief is in het aanbieden van cloud software op het gebied van E-commerce. De onderneming heeft een eigen software product ontwikkeld en heeft in Duitsland een omzet van circa EUR 1,2 mio.
• Een van de betrokkenen bij het Duitse moederbedrijf, een Nederlandse ondernemer die ook aandeelhouder is in de moedermaatschappij, gaat zich met dit product richten op de Benelux en Scandinavië en daarvoor is een dochteronderneming opgezet. Voor de verdere ontwikkeling van de producten is de onderneming op zoek naar een investering.

Activiteiten van de onderneming

• De onderneming heeft een totaal oplossing ontwikkeld die invulling geeft aan alle uitdagingen waar producenten en retailers, onder andere in de modewereld, voor staan. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid tot integratie van het verkoopkanaal in bijvoorbeeld grote platforms als Zalando en Amazon. Kleine webshops worden steeds minder gevonden, waarbij de concurrentie steeds groter wordt, terwijl grote platforms de bezoekersaantallen nog steeds zien stijgen.
• Het softwaresysteem zorgt daarbij voor de ERP connectie, inrichting klantenservice, de logistiek en levering, de betaalwijzen, voorraadbeheer en de achterliggende techniek.
• Op deze manier biedt de software een alles in 1 oplossing voor producenten en retailers om zorgeloos en tegen een zelf te bepalen consumentenprijs de goederen te verkopen via grote webwinkels als Amazon, le Redoute, Otto, Zalando, Neckermann en andere spelers.
• De software draait in de cloud en is in verschillende talen beschikbaar. In Duitsland is het gebruik van de software al sterk groeiende. Voordelen van de software voor afnemers zijn geen investeringen in hardware, real time wereldwijd toegankelijk, gebruiksvriendelijk, directe data uitwisseling met webwinkels, sterk schaalbaar en ongelimiteerd in groei.
• De onderneming biedt licentierechten per land aan, in januari zijn de licentierechten met een begrensde looptijd voor Italie verkocht. Verder worden inhouse ontwikkelde softwaremodules in logistiek, billing en VAT als licentie aangeboden, de eerste modules zijn al in 2013 verkocht.

Prestaties van de onderneming

• Het betreft een jonge onderneming die gestart is in Duitsland. Sinds de start in 2011 is de omzet jaarlijks meer dan verdubbeld en zal dit jaar rond de EUR 1.2 miljoen uitkomen, waarmee de organisatie winstgevend is.
• De Benelux dochter gaat van start en heeft exclusieve verkooprechten van de software in de Benelux en Scandinavië.

Behoefte van de onderneming

• De onderneming is op zoek naar EUR 500.000,-. Deze investering is benodigd voor verdere ontwikkeling. Door het toenemende aantal klanten met specifieke wensen ontstaat de behoefte om in een snel tempo diverse nieuwe modules te bouwen. De kosten voor deze ontwikkelingen op korte termijn, zijn mede vanwege de sterke groei, niet te voldoen uit de cashflow van de onderneming.

Motieven voor investeren/financieren

• De onderneming heeft een sterk vernieuwend en schaalbaar product.
• De investering van EUR 500.000,- zal plaatsvinden in de vorm van een obligatie lening.
• De organisatie is sterk groeiende, momenteel 21 medewerkers in Duitsland en 5 in Nederland en Scandinavië, en vanwege de schaalbaarheid bestaat de mogelijkheid tot interessante rendementen.
• Het totaal aantal klanten bedraagt 40 met een merkenaantal van meer dan 250. Momenteel zijn is de groep met meer dan 100 prospects in onderhandeling over deelname aan het concept.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29