laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


WINSTGEVEND ZORGBEDRIJF JONGEREN MET BEPERKING

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
58970 06-03-2014 Dienstverlening Gezondheidszorg
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 500.000 - € 1.000.000 € 100.000 - € 200.000 € 75.000 - € 100.000 B.V.

omschrijving

De onderneming

• Het betreft een onderneming die is opgericht in 2009 en zich richt op jongeren met een lichtverstandelijke handicap, beperking of gedragsproblematiek. Uniek aan deze organisatie is de focus op jongeren met een andere culturele achtergrond.
• De onderneming bestaat uit een stichting en een BV, waarbij veel van de werkzaamheden door de BV plaatsvinden.


Activiteiten van de onderneming

• De onderneming heeft sinds 2009 een aanzienlijke en ambitieuze groei gekend. In de eerste jaren was de focus op dienstverlening rondom woon-zorg en sport. Inmiddels is de onderneming ook toegelaten tot het zorgregister als instelling voor begeleiding. Sinds 2012 exploiteert de onderneming tevens een woonvoorziening, welke huisvesting en begeleiding biedt aan negen jongeren tussen de 17 en 30 jaar. Op deze locatie is voor deze jongeren tevens een recreatieruimte aanwezig en voor de medewerkers is een vergaderzaal en flexwerkruimte aanwezig.
• De onderneming verdient haar geld op basis van AWBZ-PGB. Dit is een zogeheten persoonsgebonden budget, waardoor jongeren met een lichtverstandelijke handicap in aanmerking kunnen komen voor een tegemoetkoming vanuit de Nederlandse overheid, om op die manier hun dagbesteding in te vullen. Vanuit dit PGB wordt onder andere de woonvoorziening betaald. De afgelopen jaren zijn er echter diverse ontwikkelingen geweest op het gebied van het PGB. Vast staat dat per 2015 begeleiding (individueel en groep), persoonlijke verzorging en kortdurend verblijf naar de gemeenten gaan. Door de invoering van de 10-uursmaatregel ziet de organisatie al dat nieuwe cliënten niet zomaar meer in aanmerkingen komen voor een PGB.
• Het bovenstaande betekent dat de organisatie anderen inkomstenbronnen wil aanboren waarvoor het diverse zorgcontracten aan het afsluiten is.
Prestaties van de onderneming
• De onderneming is sinds de start in 2009 hard gegroeid, van een omzet van EUR 36.000,- in 2009, naar EUR 70.000,- (2010), EUR 119.000,- (2011) en EUR 380.000,- (2012). In 2014 verwacht de onderneming uit te komen op een omzet van circa EUR 600.000,-.
• Hoewel de onderneming zich bevindt in de zorgsector en een sterk maatschappelijk karakter heeft, worden er door de organisatie winsten gemaakt. De winstgevendheid bedroeg in 2011 EUR 51.000,- en in 2012 EUR 106.000,-. Ook in de toekomst verwacht de onderneming winstgevend te blijven, waarbij veel van de werkzaamheden worden uitgevoerd door een BV.


Behoefte van de onderneming

• De onderneming wil minder afhankelijk zijn van persoonsgebonden budget, waardoor het diverse zorgcontracten wil afsluiten. Om deze zorgcontracten af te kunnen sluiten zal de organisatie aan diverse voorwaarden moeten voldoen, waaronder het ontvangen van het keurmerk HKZ Gehandicaptenzorg, het voeren van een nieuwe registratie systeem en het verder ontwikkelen van de gebruikte methodiek.
• Om deze doelstellingen te realiseren is de organisatie op zoek naar potentiele investeerders voor een bedrag van circa EUR 96.000,-. Er is uitgebreide informatie beschikbaar over de besteding van deze investering en de onderneming verwacht hiermee de omzet in 2015 te kunnen verdubbelen (naar circa EUR 1,2 miljoen).


Motieven voor investeren/financieren

• Een investering in deze onderneming biedt naast de mogelijkheid tot een aantrekkelijk rendement ook een sterk maatschappelijk karakter. Met de investering worden jongeren met een andere culturele achtergrond met een lichtverstandelijke handicap of gedragsproblematiek geholpen.
• De verwachte return on investment is groot, aangezien verwacht wordt dat met behulp van de investering diverse zorgcontracten afgesloten kunnen worden waardoor de omzet verdubbeld kan worden in 2015.
• Er staat een sterk en ervaren team dat al bewezen heeft de onderneming te kunnen laten groeien, sinds 2009 heeft een sterke groei plaatsgevonden.
• Er kan een belang verkregen worden in de BV die een groot deel van de werkzaamheden uitvoert.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29