laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


GROOTHANDEL ELEKTRONISCHE ARTIKELEN 12.2MIO OMZET

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
58922 27-02-2014 Groothandel Groothandel in elektrische gebruiksgoederen
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 5 - 10 1.000 - 10.000
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Meer dan € 5.000.000 Vertrouwelijk € 400.000 - € 500.000 B.V.

omschrijving

De onderneming

• Het betreft twee ondernemingen die opereren in samenhangende activiteiten en vallen onder een moedermaatschappij. De eerste onderneming is een verkoper van (groothandel) gereedschap en groeit met meer dan 20% per jaar. De tweede is een groothandel op het gebied van elektronische artikelen voor de industrie. De onderneming is op dit gebied een wereldspeler en levert binnen de Benelux met eigen transport en heeft voor wereldwijde verzendingen speciale partners. De onderneming heeft nog een reëel groeipotentieel met nieuwe producten in de markten van Brazilië, US en Midden Oosten.
• De totale onderneming heeft in 2013 een omzet behaald van EUR 12.2 miljoen met een EBITDA/Omzet van 13%. De onderneming is gezond en winstgevend.


Activiteiten van de onderneming

• De onderneming, een groothandel, heeft een eigen opslag in de nabijheid van de haven van Rotterdam, welke 3500 m2 aan ruimte biedt voor opslag van de elektronische artikelen.
• Het assortiment aan artikelen voor de industrie bestaat uit een groot scala aan onder andere diverse lampen, navigatiemiddelen, zekeringen, kabels, draden, batterijen, transformatoren, antennes, computers, ventilatoren en schakelaars.
• De onderneming is agent van onder andere de volgende merken: Philips, Elthermo, Schneider Electric en Cramolin.


Prestaties van de onderneming

• De onderneming is al sinds jaar en dag een serieuze speler op de markt voor elektronische artikelen in de industrie. In 2013 is een omzet behaald van EUR 12,2 miljoen, met een bijbehorende EBITDA van bijna EUR 1,6 miljoen.
• De onderneming behaalt voor groothandelsbegrippen een zeer goede marge.
• Circa 95% van de artikelen worden geïmporteerd uit China, waarbij de voorraad gemiddeld 5 keer per jaar wordt omgezet.
• De onderneming verwacht de komende jaren een stabiele tot groeiende omzet in verband met het herstel in de industrie en tevens door diverse eerder genoemde groeimarkten. De onderneming verwacht tevens de winstgevendheid verder omhoog te kunnen brengen.


Behoefte van de onderneming

• De onderneming (moedermaatschappij) was in handen van 2 ondernemers, waarbij 1 van de aandeelhouders heeft besloten zich terug te trekken. De andere aandeelhouders wenst de aandelen (50%) over te nemen, maar eventueel is er ook ruimte voor een nieuwe aandeelhouder.
• De ondernemer die de aandelen wenst over te nemen is een ervaren ondernemer met academische achtergrond, welke in het verleden ervaring heeft opgedaan als corporate finance adviseur en in de sector bedrijfsovernames en herstructureringen.
• De aandelen die overgenomen worden zijn onderling gewaardeerd op EUR 1.000.000,-. Er wordt nog gezocht naar een bedrag van EUR 500k voor deze overname, bij voorkeur een financiering, maar ook een investering, in ruil voor aandelen in het bedrijf, is bespreekbaar.
• Er kunnen diverse zekerheden worden aangeboden in het geval van een financiering.


Motieven voor investeren/financieren

• De onderneming is een stabiele, grote en winstgevende MKB onderneming. Er kan een financiering verstrekt worden tegen een marktconforme rente, maar ook kan er een aandeel verkregen worden in deze onderneming.
• De aandelen kunnen voor een aantrekkelijke prijs worden overgenomen, 50% voor EUR 1 mio. Ter illustratie, de totale onderneming heeft bij een waardering van 3 keer EBITDA een potentiele waarde van EUR 4,7 mio.
• De onderneming verwacht ook de komende jaren een stabiele en mooie winstgevendheid, mede door een aantal verbetertrajecten en rapportagetools die de afgelopen maanden zijn ingezet.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29