laatst bijgewerkt op: 29-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


COöPERATIE MET AANTREKKELIJK RENDEMENT

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
58801 19-02-2014 Dienstverlening Zakelijke dienstverlening
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig 5 - 10 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t.

omschrijving

Bent u op zoek naar een alternatief voor de lage rente op uw spaarrekening? Wellicht is een lidmaatschap van de eerste en grootste ondernemers kredietunie in Nederland (MILK Kennis & Krediet Coöperatie) dan interessant voor u. Over 2013 ontvingen de leden een rendement van 6,25% op hun inleg. Hieronder vindt u meer informatie over de coöperatie, indien u meer informatie wenst kan dit verstrekt worden aan u, uiteindelijke uitnodiging voor een lidmaatschap vindt plaats door het bestuur van de coöperatie. Over deze coöperatie is onlangs nog uitgebreid bericht door De Financiële Telegraaf: http://mikredietunie.nl/de-financiele-telegraaf-de-eerste-en-grootste-kredietunie-van-nederland/

Het probleem van de MKB-ondernemer:

Banken financieren het MKB nog maar mondjesmaat en gezien de toegenomen solvabiliteitseisen voor banken, verandert dat niet op korte termijn. Terwijl tegelijkertijd het MKB, de grootste werkgever van ons land, in de problemen komt door het gebrek aan kredietmogelijkheden. Het MKB smacht naar een oplossing.

Het probleem van de vermogende (ex-) ondernemer:

Aandelenkoersen schommelen. Op de onroerend goed markt zijn rendementen beperkt en onzeker. De spaarrentes zijn al tijden lager dan het inflatieniveau. Vermogende ondernemers, die vaak een schat aan ondernemerservaring bezitten, zijn op zoek naar een beter rendement met kans op een ‘upside potential’.

De oplossing - MILK Kennis & Krediet Coöperatie:

Het plan is even goed als eenvoudig: Vermogende ondernemers verstrekken via de coöperatie leningen aan MKB-ondernemers. Tevens stellen zij daarbij hun kennis en ervaring beschikbaar, waarmee zij de MKB-ondernemer extra helpen.
De vermogende ondernemer ontvangt hiervoor een hogere vergoeding dan bij de bank (5,20% in 2011 en 6,25% in 2013) en de MKB-ondernemer krijgt niet alleen toegang tot kapitaal, maar ook tot de kennis en het netwerk van zijn collega-ondernemers. De coöperatie verstrekt dus ‘slim en verantwoord geld’.

In de praktijk:

De coöperatie verstrekt financieringen met een risicomijdend karakter. De coöperatie vraagt de normale zekerheden, die een bank ook vraagt. De coöperatie beoordeelt het plan van de MKB-ondernemer op twee manieren. Ten eerste op een ‘bancaire manier’ en daarnaast op een ‘ondernemende manier’ door in te zoomen op de ondernemerskwaliteiten. In het MKB gaat het namelijk meer om ‘de vent’ dan om ‘de tent’.

Interessante bedrijfsplannen met een hogere risicograad, die hierdoor niet in aanmerking komen voor financiering vanuit de coöperatie, leggen wij voor aan leden van de coöperatie die hebben aangegeven ook risicodragend kapitaal te willen investeren. Hierdoor hebben de leden als eerste toegang tot kansrijkere (maar ook risicovollere) proposities. Hierdoor biedt het lidmaatschap een interessant upside potential voor de leden van de coöperatie.

Toegang tot Staatsgarantie:

Als eerste niet-bancaire instelling heeft MILK Kennis & Krediet Coöperatie I, ook handelend onder de naam miKredietunie I, van het ministerie van Economische Zaken de bevoegdheid gekregen om gebruik te maken van staatsgarantie als zekerheid voor te verstrekken financieringen. Onder deze garantie kan de nieuwe coöperatie ook leningen met staatsgarantie verstrekken. Hierdoor daalt het risico voor de leden, die de coöperatie van kapitaal voorzien, nog verder.

Zoals bij de meeste financiële producten kan de waarde van uw belegging fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29