laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


HOVENIERSBEDRIJF IN TUINONTWERP EN -AANLEG

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
58685 27-01-2014 Dienstverlening Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 5 - 10 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 400.000 - € 500.000 € 50.000 - € 100.000 € 75.000 - € 100.000 N.v.t.

omschrijving

De onderneming
• De onderneming verzorgt het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van hoog kwalitatieve tuinen bij particulieren en bedrijven en heeft in 2013 een omzet van circa EUR 450k behaald met een winstgevendheid van EUR 50k.
• Het betreft een hoveniersbedrijf dat gevestigd is in het midden van het land en 7 werknemers in dienst heeft. De onderneming is door een 22-jarige ondernemer gestart in 2005. De onderneming heeft sinds 2005 een groei doorgemaakt en is uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf, met daarachter nog steeds een jonge ondernemer (inmiddels 30 jaar).

Activiteiten van de onderneming
• De activiteiten van de onderneming zijn onder andere het ontwerpen en aanleggen van tuinen bij particulieren en bedrijven, waarbij het onderscheidend vermogen van de onderneming wordt gecreëerd doordat wordt voorzien in hoog kwalitatieve tuinen, een professional uitstraling, gecombineerd met competitieve prijzen.
• De ondernemer achter het bedrijf heeft een HBO opleiding gevolgd, maar is daarna op zeer jonge leeftijd gestart met het ondernemen en heeft een bedrijf opgericht waar hij zijn passie in kwijt kon. Dit bedrijf heeft daarna aanzienlijke groei doorgemaakt.
• In 2012 heeft de onderneming een moeilijk jaar gekend, voornamelijk veroorzaakt door snelle groei, investeringen en incidentele kosten. Inmiddels is de weg naar boven weer gevonden.
• De onderneming heeft opdrachtgevers verspreid door Nederland, waarbij de onderneming voornamelijk nieuwe opdrachten binnen haalt voor het ontwerp en de aanleg van hoogwaardige kwalitatieve tuinen. De opdrachten worden grotendeels verkregen door mond-op-mond reclame, waarbij de ondernemer ook een goede vindbaarheid op internet nastreeft.

Prestaties van de onderneming
• De onderneming heeft een moeilijke periode achter de rug (2012), die het inmiddels weer te boven is. De onderneming groeide hard en had in 2011 een omzet van EUR 400k met een resultaat van EUR 113k. Mede doordat de ondernemer nog zeer jong is, heeft deze groei ook moeilijkheden met zich meegebracht. Zo werd hij van iemand die meewerkte, steeds meer iemand die ook het bedrijf moest uitbouwen en operationeel managen. Hierdoor zijn in 2012 teveel kosten gemaakt, waaronder advieskosten, opleidingskosten en een sterke stijging van personeelskosten. Dit heeft geleid tot een verlies van EUR 37k in 2012 met een omzet van circa EUR 400k.
• In 2013 is het de ondernemer echter gelukt de moeilijke periode af te sluiten en is hij verder gegroeid naar een omzet van EUR 450k met een winstgevendheid van EUR 50k. Voor 2014 wordt een verdere verbetering verwacht.

Behoefte van de onderneming
• De onderneming is op zoek naar een investering van circa E 40.000 om de verdere groei van het bedrijf te ondersteunen. De onderneming heeft ook in 2013 weer een omzetgroei laten zien en verwacht dit ook in 2014. Met het oog op deze groei en diverse investeringen, is de onderneming op zoek naar een injectie ten behoeve van versterking van het werkkapitaal.

Motieven voor investeren/financieren
• Er kan een belang verkregen worden in een onderneming die sinds de start in 2005 een aanzienlijke groei heeft laten zien. Tevens is de ondernemer achter dit bedrijf nog jong (30 jaar) en zeer gedreven om het bedrijf verder uit te bouwen.
• De onderneming staat zowel open voor een actieve als passieve participant, waarbij een actieve participant voornamelijk gezocht wordt indien deze ervaring heeft in het opbouwen en/of uitbouwen van bedrijven en alles wat daarmee gepaard gaat.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29