laatst bijgewerkt op: 29-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


MBI GEZOCHT VOOR PRODUCENT VAN NICHE PRODUCT

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
58672 22-01-2014 Industrie Metaalproductenindustrie
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 5 - 10 100 - 500
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 N.v.t. Vertrouwelijk B.V.

omschrijving

Profiel van de onderneming
De onderneming betreft een (innovatieve) internationale producent en groothandel van een speciaal product in een niche segment ten behoeve van de automotive-industrie en after-market. De activiteiten bestaan uit de ontwikkeling en productie (assemblage) van dit special product onder eigen label ten behoeve van onder andere speciale auto’s en voertuigen. Deze producten worden wereldwijd verkocht via importeurs, distributeurs, dealerbedrijven en (sinds 2014) aan consumenten met het accent op de Verenigde Staten, Zuidoost Azië en West Europa.

Productie van onderdelen wordt uitbesteed of onderdelen worden kant en klaar ingekocht. Assemblage vindt geheel plaats in eigen beheer. Men beschikt over twee kwalitatief hoogstaande eigen merken met een goede marktpositie en van goede naam en reputatie. De omzet in 2013 beliep ca. 1.3 miljoen euro.

De onderneming is opgericht in 2000 als gespecialiseerde businessunit van de huidige moedermaatschappij voor de verkoop en assemblage van dit niche product. Onderdelen worden veelal uitbesteed bij het moederbedrijf, een gespecialiseerde fijn mechanische machinefabriek. Hier beschikt de onderneming over een eigen productieruimte van 562m² met eigen in- en uitgang, kantoor, werkplaats en opslagruimtes.

In het bedrijf beschikt men over gespecialiseerde apparatuur en kennis voor het ontwikkelen en afstemmen van de hoogwaardige producten. Er werken 7 fte (exclusief leiding) waarvan 1 tijdelijke kracht. Stafdiensten zoals financiën, P&O en dergelijke worden door de moedermaatschappij georganiseerd.

In het kader van de lange termijnstrategie heeft de directie van de moedermaatschappij besloten de focus in komende jaren meer te willen leggen op de activiteiten van het moederbedrijf en heeft men voor deze businessunit een exit traject voor ogen waarbij er wel samenwerking zal kunnen blijven plaatsvinden tussen beide bedrijven.

Eigenaren zijn op zoek naar een partij die geïnteresseerd is om de businessunit ineens of gefaseerd over te nemen. De gedachte gaan hierbij uit naar een MBI kandidaat met managementervaring, een technische achtergrond (HTS-werktuigbouw) en internationale sales ervaring. Het product heeft een uitstekende naam en reputatie maar heeft in afgelopen jaren vooral op gebied van verkoop en marketing te weinig aandacht gekregen om groei te bewerkstelligen. Hierbij valt te denken aan uitbreiding van het globale distributienetwerk (importeurs, distributeurs en dealers) en vertegenwoordiging op speciale events. Deze activiteit maakt ca. 35% van de werkzaamheden uit.
De overname kan gefaseerd plaatsvinden waarbij in aanvang een eigen investering in de orde van grootte van € 250.000 beschikbaar moet zijn.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29