laatst bijgewerkt op: 28-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


GOED RENDERENDE WEBSHOP BUTTONMACHINES & BUTTONS

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
58667 22-01-2014 Detailhandel Non-Food Webwinkel
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Activa / passiva transactie minder dan 5 (of niet van toepassing) 50 - 100
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 100.000 - € 200.000 Vertrouwelijk € 150.000 - € 200.000 N.v.t.

omschrijving

Betreft
De overname van een goed ontwikkelde en gevulde webshop met een eigen CMS-systeem middels een activatransactie.

Reden verkoop
De onderneming wordt ter overname aangeboden wegens privéomstandigheden van de ondernemer.

Profiel onderneming
De webshop is goed opgezet qua functionaliteiten en slim ingericht voor wat betreft SEO (zoekmachineoptimalisatie).
De onderneming richt zich hoofdzakelijk op de in- en verkoop van buttons en but-tonmachines. De verkoop vindt plaats aan hoofdzakelijk bedrijven en gedeeltelijk aan particulieren. Men levert zowel blanco buttons als buttons met een ontwerp, in lage en hoge aantallen.
Met een groot deel van de zakelijke klanten bestaat een langere relatie als gevolg van naleveren van blanco buttons na initiële levering van de machines (specifieke maat). Vanuit de leverancier is exclusiviteit verkregen voor Nederland en Vlaanderen.

Werknemers
Voor uitvoering van de werkzaamheden is slechts 0,6 FTE benodigd. De taken bestaan met name uit orderverwerking en regelmatig produceren van bestelde buttons. De onderneming wordt zonder personeel opgeleverd. Vanzelfsprekend is de eigenaar bereid mee te werken aan een degelijke overdracht.

Locatie
De onderneming is gevestigd in Noord-Brabant maar is eenvoudig te verplaatsen. Men heeft enkel een bescheiden opslag- en werkruimte nodig (± 100 m²).

Financieel
De omzet van de onderneming is de afgelopen jaren sterk gegroeid (van € 60.000 in 2011 naar € 180.000 in 2013) en de verwachting is dat deze verder door zal groeien (ten gevolg van groeiend klantenbestand, onderscheidende webshop en goede rankings).
De brutomarge bedraagt ruim 50%. Voor wat betreft de indirecte kosten hoeft men enkel rekening te houden met beperkte kosten voor AdWords en opslag- en werkruimte.

Opmerkingen
Het bedrijf kan een meer dan interessante aanvulling zijn voor bestaande webshops in dit segment, webshops die een activiteit toe willen voegen of een startende ondernemer die per direct een royaal inkomen wil genereren.
De mogelijkheid bestaat om na overdracht het onderhoud (en uitbreidingen) van de webshop aan de verkoper uit te besteden.

Vraagprijs
De vraagprijs voor de onderneming bedraagt € 180.000. Verdeeld in een bedrag van € 160.000 voor de webshop, inventaris, naam en klantenkring en € 20.000 voor de voorraad (tegen inkoopwaarde).


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29