laatst bijgewerkt op: 26-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


INTERACTIEVE THEORIE-EXAMEN SOFTWARE

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
58624 15-01-2014 Dienstverlening ICT-dienstverlening
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) Minder dan 50
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 100.000 - € 200.000 Vertrouwelijk € 75.000 - € 100.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
• De onderneming is actief op het gebied van examen software voor het theorie-examen rijbewijs B. De onderneming is al sinds geruime tijd een speler op deze markt en is sterk innoverend op deze doorgaans traditionele markt. De onderneming heeft een eigen app in de app-store voor iPhone en iPad (+20.000 downloads) en werkt aan een game.
• De onderneming heeft in het verleden diverse software geproduceerd, op CD-Rom, met traditionele examentraining. Op dit moment focust de onderneming voornamelijk op gamification (spelprincipe toepassen om gebruikers iets te leren), en heeft het een game ontwikkeld. Deze game bereidt op een interactieve manier voor op het theorie examen. Inkomsten uit deze game worden onder andere gerealiseerd door reclame-uitingen die in de game te zien zijn.

Activiteiten van de onderneming
• De onderneming haalt op dit moment omzet uit de CD-Rom die verkocht wordt bij bijvoorbeeld Bruna en Bol.com. Deze omzet wordt voornamelijk gebruikt om te investeren in de game die ontwikkeld is. Ook is er vanuit AgentschapNL geld beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van deze game.
• Op dit moment zijn diverse partijen geïnteresseerd om reclameruimte in de game af te nemen, waaronder ook Domino’s Pizza Nederland. Met diverse andere partijen, waaronder De Keyzer Verzekeringen, Phonehouse en Adopteer een rotonde zijn gesprekken. JCDecaux heeft reclameruimte in zuilen en bushokjes aangeboden in ruil voor reclameruimte in de game. Tot slot heeft ook het CBR interesse getoond in de game en de mogelijkheden die deze game biedt aan mensen die het theorie examen dienen af te nemen.
• Achter de onderneming zitten 2 ondernemers, waarvan 1 de oprichter van een autorijschool is en daardoor veel kennis en ervaring in de branche heeft. De andere ondernemer is tevens verbonden aan Fontys Hogescholen binnen de opleiding BedrijfsmamagementMKB, waar hij onder meer de sectie gamification coördineert.
• Voor een voorbeeld van de game, waarbij reclameruimte in de game verkocht wordt zoals ook de onderneming doet, kan gekeken worden op een daarvoor ontwikkelde website. Waar u het adres van krijgt bij het plaatsen van een reactive. Uiteraard kan de onderneming na het eerste contact ook beelden van de eigen game laten zien die een duidelijk beeld verschaffen van de mogelijkheden.

Prestaties van de onderneming
• De onderneming heeft in 2013 een bescheiden omzet gedraaid van circa E 10.000,-, voornamelijk uit CD-Rom verkopen. Veel ontwikkelingen voor de game, die vanaf 2014 omzet gaat genereren, zijn dan ook uit eigen zak van de ondernemers genomen.
• Het management van de onderneming verwacht voor 2014 een omzet van circa E 120.000,- met een resultaat van zo’n EUR 60k. In 2015 verwacht de onderneming aanzienlijke groei te kunnen bewerkstelligen zowel op gebied van omzet als resultaat.

Behoefte van de onderneming
• De onderneming is op zoek naar een investering van circa E 100.000, om de groeistrategie te ondersteunen.
• Dit bedrag zal voornamelijk aangewend worden voor verdere ontwikkeling van de game, de website waarop de game draait en de app die momenteel al succesvol in gebruik is.

Motieven voor investeren/financieren
• Er kan een belang verkregen worden in een onderneming die zich bevindt op een markt met veel potentie, de markt van gamification. De onderneming heeft de app en een game reeds ontwikkeld en heeft ook al diverse partijen weten te interesseren en aan zich verbonden.
• De onderneming staat zowel open voor een actieve als een passieve participant. Er is in de directie nog ruimte voor een actieve participant met specifieke kwaliteiten.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29