laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


LEVERANCIER EN PRODUCENT VAN ELEKTRISCHE E-TUKS

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
58606 09-01-2014 Industrie Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 10 - 50 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 Vertrouwelijk € 500.000 - € 1.000.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
• De onderneming is in Europa een grote en duurzame leverancier en producent van e-Tuks (elektrische TukTuks). De onderneming is gevestigd in Nederland en heeft een productiefaciliteit in Thailand, waar de e-Tuks geassembleerd worden. De onderneming verkoopt deze e-Tuks aan derden over de gehele wereld. De onderneming heeft in het verleden reeds een dochteronderneming succesvol verkocht aan KAV Autoverhuur. Deze dochteronderneming beschikte over een eigen vloot TukTuks waarmee clinics verzorgt werden en promotie campagnes van bedrijven ondersteund werden.
• De onderneming die het hier betreft, de leverancier en producent van e-Tuks, is in de zomer van 2008 begonnen. Inmiddels verwacht de onderneming in 2013 een omzet van E 1 mio. met een break-even resultaat. Sinds de start van de productie in 2011 zijn er 150 Tuk Tuks verkocht.

Activiteiten van de onderneming
• In 2009 produceerde de onderneming haar eerste volledig elektrisch aangedreven e-Tuk en inmiddels wordt deze variant, en andere varianten, wereldwijd verkocht. Binnenkort gaat ook de webshop live, waar de e-Tuk geheel te customizen en te bestellen is. De onderneming heeft in Nederland 5 FTE werken, die voornamelijk verantwoordelijk zijn voor de engineering, sales en marketing. De assemblage faciliteit in Thailand herbergt nog eens 12 FTE, met een Nederlandse general manager. De onderneming beschikt over een ervaren, ondernemend en gebalanceerd management team.
• De focus van de onderneming ligt voornamelijk op de toerisme, recreatie, luchtvaartmaatschappijen en de sector food & beverage. De onderneming heeft enkele zeer grote en toonaangevende afnemers als Anantara Palm Island Resort, Atlanta Airport en KAV Autoverhuur.
• De onderneming heeft verder een geregistreerd design, goedkeuring voor het ontwerp vanuit de EU en de VS, en heeft een aanvraag lopen in Australië. De distributeur in de VS heeft voor 2014 tevens de commitment afgegeven voor de afname van 50 e-Tuks in 2014. De onderneming heeft een duidelijk early mover advantage, waarbij het belangrijk is te vermelden dat het product uitontwikkeld is en de markt bewezen is. De onderneming kan de e-Tuk maken, kan hem elke keer hetzelfde maken en weet dat ze de e-Tuk kunnen verkopen.

Prestaties van de onderneming
• De onderneming is doorgegroeid naar een omzet van E 1 mio. in 2013, met een verwacht break-even resultaat. Dit is gebaseerd op een verkoop van circa 70 e-Tuks . De onderneming verwacht door te groeien naar circa 1.000 verkopen in 2017 met een omzet van E 11 mio. en een EBITDA nabij de E 3 mio.
• In de fabriek wordt geassembleerd met uitstekende marges, variërend tussen de 25% en 50%, afhankelijk van een directe of indirecte verkoop. De onderneming verwacht deze marge te vergroten door enerzijds strategische inkoop en anderzijds door meer sales te laten verlopen via de eigen wereldwijde webshop.
• Het management team achter de onderneming heeft een dochteronderneming, ook actief op het gebied van TukTuks, reeds succesvol groter gemaakt en uiteindelijk verkocht aan KAV Autoverhuur.

Behoefte van de onderneming
• De onderneming is op zoek naar een investering van circa E 600k, om de groeistrategie te ondersteunen, welke erop gericht is om in 2017 1.000 e-Tuks op jaarbasis te verkopen.
• Dit bedrag is noodzakelijk voor werkkapitaal (E 150k) , wat voornamelijk gebruikt gaat worden voor de productie van elektrische e-Tuks. Het overige bedrag is voornamelijk benodigd voor de verdere ontwikkeling van de webshop, marketing, het genereren van online traffic en uitgaven voor personeel en beursbezoeken.
• Belangrijk is dat het geen investering betreft voor onderzoek. De e-Tuk is uitontwikkeld en sinds 2011 reeds in verkoop. Het betreft een investering voor assemblage en het uitrollen van de groeistrategie.

Motieven voor investeren/financieren
• Er kan een belang verkregen worden in een onderneming die op dit moment al wereldwijd een expert is op hun vakgebied; het assembleren en verkopen van e-Tuks. De onderneming is reeds gegroeid naar een omzet van E 1 mio. en verwacht de komende jaren sterk door te kunnen groeien.
• De onderneming kent een sterke innovatiegraad en heeft al enkele grote partners en afnemers van over de gehele wereld. Tevens is de onderneming ‘first to market’, wat de onderneming een aanzienlijke voorsprong heeft gegeven.
• De onderneming staat zowel open voor een actieve als een passieve participant. Er is in de directie nog ruimte voor een actieve participant met specifieke kwaliteiten op het gebied van marketing/marktuitrol.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29