laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


WELLNESSCENTRUM

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
58528 11-12-2013 Horeca en Recreatie Fitnesscentrum, sauna
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Activa / passiva transactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 300.000 - € 400.000 Vertrouwelijk Vertrouwelijk Eenmanszaak

omschrijving

Bedrijf
Wellnesscentrum gelegen op een locatie in het gebied Noord-Midden-Oost Nederland. De locatie is zeer gunstig gelegen, op een goed bereikbare locatie. Het verzorgingsgebied kwalificeert als goed, mede door de omliggende steden.

In haar decennia lange bestaan heeft het bedrijf een goede reputatie, naamsbekendheid en een bestand van ruim 1.100 vaste klanten opgebouwd.

Profiel
Het bedrijf onderscheidt zich door een ruim en compleet aanbod aan sauna’s, zonder grootschaligheid na te streven, maar juist in te zetten op rustig genieten, sfeer en uitstraling. Het volledig sauna en wellness aanbod, wordt aangeboden tegen een zeer concurrerende prijs. Uiteraard maakt de horeca-omzet een substantieel (groeiend) deel uit van de omzet en marge. Er is op een makkelijke manier schaalvergroting te realiseren.

Huisvesting
De locatie bestaat uit een wellnesscentrum en een vrijstaande woning. Dit geheel wordt ter overname aangeboden.

Over te nemen zakelijke en privé activa
De overname bestaat uit het volledige zakelijke en privé onroerend goed en de zakelijke machines, inventaris en inrichting.

Personeel
De werkzaamheden worden uitgevoerd door de ondernemers, gecombineerd met een flexibel inzetbare personeelspoule. Doordat de groep medewerkers goed is ingewerkt, is het bedrijf goed in staat om met beperkte aansturing zelfstandig te draaien.

Financiële gegevens
De omzet ligt over de voorgaande jaren tussen de € 380.000 en € 410.000. Met een brutowinst van rond de 88% is vóór ondernemersbeloning een cashflow van circa € 100.000 haalbaar.

Redenen van verkoop
De eigenaar is nog relatief jong. Na jarenlange betrokkenheid van de eigenaar bij het bedrijf, kijkt de eigenaar uit naar een nieuwe uitdaging.

Overnameprijs/verkoopvoorwaarden
Het betreft een activatransactie. De vraagprijs voor de zakelijke (circa 70%) en privé activa (circa 30%) bedraagt < € 1.500.000 kosten koper. Rekening houdend met de huidige bancaire eisen zal een potentiële koper over minimaal € 250.000 aan vrij beschikbare eigen middelen dienen te beschikken.

Selectie kandidaten en vervolgtraject
Er wordt een kandidatenselectie gemaakt op basis van:
1. een bevestiging (per e-mail) door potentiële koper dat de hiervoor vermelde eigen inbreng haalbaar is
2. aanlevering CV
3. kopie paspoort
4. motivatiebrief

Na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring wordt met deze geselecteerde kandidaten het vervolgtraject gestart.

Uitgebreid verkoopmemorandum
Alleen bij voldoende eigen middelen is een vervolg van dit traject zinvol. Raadpleeg zo nodig hiervoor uw adviseur. Na selectie en ondertekening geheimhoudingsverklaring, vindt er een kennismakingsgesprek plaats en is er een uitgebreid verkoopmemorandum beschikbaar.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29