laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


GROOTHANDEL IN DRUKWERK EN RECLAME/ONTWERP

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
58514 09-12-2013 Dienstverlening Zakelijke dienstverlening
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 500.000 - € 1.000.000 Vertrouwelijk € 75.000 - € 100.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
De onderneming verleent een dienst die voorziet in het inkopen en verkopen van boekendrukwerk, reclamedrukwerk en design.
Het systeem is dat de productie van kwalitatief hoogwaardige drukwerk wordt uitbesteed in landen als Polen, waardoor de fabricage kosten gemiddeld 25% onder de Nederlandse fabricage kostprijs ligt. Cruciaal hierin is de aansturing door de ondernemer, die kan bogen op een jarenlange ervaring in deze sector. Hij kent de sector als geen ander.

De ondernemer achter het bedrijf is jarenlang werkzaam geweest in de onderneming van zijn vader. Door de liquidatie van deze onderneming, is bij de ondernemer het initiatief ontstaan om de activiteiten als zelfstandig ondernemer voort te zetten. De jarenlange ervaring, de prettige, no-nonsense persoonlijkheid, maken hem tot een ondernemer die bij veel relaties een graag geziene leverancier is.

Activiteiten van de onderneming
De onderneming is een gedeeltelijke voortzetting van de geliquideerde onderneming en levert hoogwaardig drukwerk, die tegemoet komt aan alle eisen van de Nederlandse Drukwerk markt, tegen sterk concurrerende prijzen. Het drukwerk varieert van boekendrukwerk, reclamedrukwerk tot aan ontwerp.
De activiteiten worden door een klein team uitgevoerd in geheel Nederland, met een mogelijke uitloop naar het buitenland. De organisatie is derhalve zeer “cost-efficient”.
De doelstelling is om meerdere hoogwaardige leveranciers in Oost Europe te werven, waardoor inkopen met betrekking tot, doorlooptijd, kwaliteit en prijsstelling worden geborgd. Daarnaast zal door de ondernemer prioriteit worden gesteld aan het uitbreiden van het Nederlandse klantenbestand. Een effectieve en efficiënte inrichting van een lichte organisatie is hiervoor opgezet.

De onderneming is uniek ten aanzien van Prijs/kwaliteit verhouding. Gemiddeld liggen de verkoopprijzen 25% onder de geldende marktprijzen onder handhaving van de vereiste kwaliteit.
Afspraken met vervoerders in andere sectoren stellen de onderneming in staat ondanks de grote afstanden tussen leveranciers en klant, snel en tegen lage kosten per eenheid te leveren.

Prestaties van de onderneming
De onderneming verwacht in 2014 een omzet te kunnen realiseren van € 1.000.000 met een bescheiden netto resultaat van circa € 21.000 (na aftrek van ondernemersvergoeding en belastingen). Dit zal in 2015 dienen te groeien tot een omzet van € 1.350.0000 met een netto resultaat van circa € 60.000.

De onderneming is geen producent van drukwerk, maar bemiddelt in drukwerk. De Nederlandse markt biedt onvoldoende kansen voor een producent vanwege de hoge productiekosten. Door uitbesteding aan Oost-Europese landen zal de verwachting zijn dat Nederlandse klanten de offertes van de onderneming accepteren op grond van enerzijds de kwaliteit die in Nederland standaard is, en anderzijds worden gedaan tegen prijzen die gemiddeld 25% onder het gebruikelijke niveau liggen.

Het klantenbestand betreft een overname van de geliquideerde organisatie. De omzet van de activiteit groothandel in drukwerk zou in 2013 uit zijn gekomen op € 700.000. De activiteiten van Reclame en ontwerp, had reeds een omzet van circa € 250.000. Het klantenbestand is overgenomen door een andere partij. De verwachting is dat een groot deel van de omzet bij het klantenbestand zal kunnen worden gehandhaafd. Om tot het geprognosticeerde te kunnen komen, zal er extra activiteit worden uitgezet in het werven van nieuwe klanten.

Behoefte van de onderneming
De onderneming heeft op dit moment een liquiditeitsbehoefte van € 70.000. De ondernemer heeft inmiddels immateriële en materiele investeringen met eigen middelen gefinancierd. De operatie dient gefinancierd te worden waaronder lonen medewerkers en vooruitbetalingen leveranciers en debiteuren die voor een constante vermogensbehoefte zorgen van € 70.000

De onderneming maakt op dit moment reeds omzet en heeft een laag kostenniveau, echter is een investering/financiering benodigd.
De onderneming kan het bestaande klantenbestand overleggen met de behaalde resultaten uit het verleden. Tevens de reeds uitgevoerde opdrachten uit de afgelopen jaren tonen.
De investering/financiering van € 70.000 wordt gebruikt voor financiering van ondernemerskosten en financiering van leveranciers.

Motieven voor investeren/financieren
Er kan een belang worden verkregen in de organisatie die reeds geheel operationeel is, na gedegen markt onderzoek en die volop reden geeft tot de verwachting een groei te kunnen doormaken in de komende jaren. In principe zijn de groeimogelijkheden onbeperkt. Knelpunt factor zal hierin worden gevormd door het accountmanagement- en verkoopbinnendienst team.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29