laatst bijgewerkt op: 28-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


ONTWIKKELAAR VAN HIGH END GELUIDSSYSTEMEN

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
58415 13-11-2013 Industrie Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 500.000 - € 1.000.000 N.v.t. € 150.000 - € 200.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
Het betreft een onderneming die zowel de hardware als de software ontwikkeld voor een high end geluidssysteem. Dit geluidssysteem kan gebruik worden door onder andere artiesten, DJ’s, orkesten, festivals en projecten. Specifieke voorbeelden betreffen de verkoop van een systeem aan Chanel (Karl Lagerfeld) in Parijs en het gebruik door het Rotterdam Philharmonisch Orkest.

Activiteiten van de onderneming
Het systeem is uniek en moeilijk met woorden te omschrijven. Geïnteresseerde investeerders kunnen uiteraard een demonstratie van het systeem ervaren. Het systeem kan de plaats van de geluidsbron, onafhankelijk van de plaats van de waarnemer, manipuleren. Het lijkt alsof het geluid komt vanuit een bepaalde plaats zonder dat daar een geluidsbron te zien is. Dat kan van dichtbij komen van of van veraf, van onder of van boven, het kan stilstaan of bewegen. Het geluid kan allerlei vormen aannemen, een lijn, een vlak of een geometrisch lichaam zoals een blok of een cirkel.

Het systeem kan 24 geluidsbronnen onafhankelijk van elkaar een plaats in de ruimte geven en deze in realtime een beweging meegeven in alle denkbare richtingen. Net zoals in de echte wereld komt het geluid van alle kanten.

Het geheel wordt aangestuurd door middel van speciaal ontwikkelde software met interfaces voor theatermakers (opera’s en muziektheaterproducties), musici (solisten, orkesten, dj’s, live artiesten) en kunstenaars.

De onderneming heeft het systeem, zowel de hardware als de software, uitontwikkeld. Op dit moment hebben de eerste verkopen/verhuren plaatsgevonden en beginnen langzaam steeds meer aanvragen binnen te komen. Voorbeelden hiervan zijn Nachtwerk BV, waarmee in november een project wordt gerealiseerd in de onderzeebootloods in Rotterdam, maar ook aanvragen van diverse binnenlandse en buitenlandse clubs (SFX, ID&T, Club Air, diverse clubs in Ibiza).

Prestaties van de onderneming
De onderneming is sinds 5 jaar actief en is in 2013 in BV vorm gegoten. Het bedrijf is in handen van vier jonge creatieve ondernemers; twee software ontwikkelaars, een sound designer en een klassiek geschoolde componist, die de afgelopen vijf jaar het systeem hebben ontwikkeld en laten bouwen met een totale investering van ruim E 500.000,-.

De onderneming verdient haar geld langs twee hoofdlijnen: door het systeem te verhuren en door systemen te verkopen.

De verhuurmarkt (nationaal en internationaal) bestaat uit theaters (operaproducties en muziektheater), festivals en events (muziekfestivals), musea (art projects), fashion shows en commerciële presentaties op beurzen (in combinatie met visuals).

De markt voor verkoop (nationaal en internationaal) bestaat uit eigenaren van theaters, clubs, festivals (dance en music), producenten van events, live gaming en simulatieprogramma’s.

Er zijn reeds diverse systemen verhuurd / verkocht, waaronder zoals gezegd aan Chanel in Parijs. De verwachting is dat de omzet over 2013 uitkomt op E 50.000,- (dit is een kwartaal), oplopend van E 780.000,- in 2014 tot E 1,5 miljoen in 2015. De onderneming verwacht hierbij een netto winst voor belastingen die uitkomt op een verlies van E31.800,- in 2013, een winst van E 116.750,- euro in 2014 oplopend tot E 330.500,- euro in 2015.

Behoefte van de onderneming
De onderneming werkt al samen met een aantal gerenommeerde bedrijven en is actief op zoek naar een strategische samenwerking met derden of twee maal E 100.000,- op de korte termijn.

De investering is benodigd voor het vermarkten van het product, alsmede ter dekking van operationele kosten in de aanloopfase en voor het produceren van systemen voor verkoop en verhuur (voorfinanciering).

Een compleet en onderbouwd businessplan is beschikbaar.

Motieven voor investeren/financieren
Er kan een belang verkregen worden in een bedrijf met een sterk vernieuwd en high end product. Er is nationaal en internationaal grote belangstelling om het systeem in te zetten vanwege de unieke ervaring die op geen enkele andere manier is te verwezenlijken.

De huidige aandeelhouders van het bedrijf zijn goed ingevoerd in een aantal cruciale markten.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29