laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


IT ONDERNEMING MET OMZET VAN EUR 6,6 MIO.

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
58379 06-11-2013 Dienstverlening ICT-dienstverlening
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 10 - 50 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Meer dan € 5.000.000 Vertrouwelijk € 500.000 - € 1.000.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
Het betreft een IT onderneming, waaronder 5 bedrijven vallen. Deze 5 bedrijven zorgen samen voor een ‘one-stop-shop’ op het gebied van IT dienstverlening. Het bedrijf levert haar diensten aan de reiswereld, de zorgsector, media en overheden. De ontwikkelaars van de onderneming gebruiken technologie van Microsoft, Oracle en Java.

Activiteiten van de onderneming
Onder de IT groep vallen 5 ondernemingen. De ondernemingen hebben de volgende specialisaties:
o Een onderneming levert beheerdiensten en specialisten op detacheringsbasis op het gebied van Oracle en Java oplossingen. Deze onderneming opereert internationaal;
o Een onderneming levert generieke oplossingen voor MKB bedrijven in de sectoren zorg, reiswereld en cultuur. Deze onderneming bestaat al 15 jaar;
o Een onderneming richt zich in het bijzonder op het ontwikkelen en implementeren van software toepassingen voor klinisch genetische centra en zorginstellingen in Nederland en het buitenland;
o Een onderneming verzorgt de techniek van media websites en bedrijfsportalen, dit omvat onder andere ontwerp, realisatie, integratie, beheer en onderhoud gedurende de gehele levenscyclus van applicaties;
o Een onderneming is gespecialiseerd in Oracle E-Business Suite en levert diensten en detachering.

De groep heeft diverse grotere opdrachtgevers als het UWV, diverse Ministeries, diverse media en Academische Ziekenhuizen.

Prestaties van de onderneming
De onderneming heeft in 2012 een zwaar jaar gehad. Dit is met name te wijten aan een stuk omzetdaling (EUR 7 mio. in 2011 naar EUR 6,6 mio in 2012) en een sterke daling van de brutomarge. Er werd in 2012 teveel gebruik gemaakt van derden terwijl er voldoende capaciteit binnen de organisatie was. Waar er in 2011 nog een winst geboekt werd van EUR 511k, was er in 2012 een verlies van EUR -/- 1,2 mio. Hierin opgenomen is wel een investering in een platform voor EUR 480k, deze kosten zijn niet geactiveerd.

In 2013 is de weg naar boven weer gevonden. Het management is gewijzigd en er heeft een reorganisatie plaatsgevonden. Er zijn 13 FTE vertrokken, wat een maandelijkse besparing oplevert van EUR 39k. De omzet na 9 maanden zit op EUR 4,4 mio. met een sterk herstelde winstgevendheid van EUR 260k. De onderneming had de eerste 4 maanden van 2013 nog te kampen met de reorganisatie, maar heeft in de maanden mei tot en met september een sterke omzettoename laten zien.

Het management en de aandeelverhouding is veranderd. Er was een aandeelhoudersverhouding van 60%-40%. Tijdens de reorganisatie is de 40% aandeelhouder uit het bestuur van de organisatie verdwenen. Tevens heeft hij 35% van zijn aandelen overgedragen. De verhouding is nu 95% - 5%, waarbij enkel de 95% aandeelhouder een bestuursfunctie vervult. Het bestuur is aangevuld met een IT specialist.

Behoefte van de onderneming
De onderneming is op zoek naar een investering van EUR 800.000.-. Dit zal gebeuren middels een emissie van aandelen, waardoor de investering in de organisatie terecht komt.

De investering is benodigd om de balans te versterken na een moeilijk jaar 2012. Tevens heeft de onderneming behoefte aan een investering om de groei die het weer wil inzetten te faciliteren De afgelopen periode is er door de ondernemingen al veel geïnvesteerd in diverse generieke platforms en het ‘cloud gereed’ maken van diverse diensten.

Motieven voor investeren/financieren
Er kan een belang verkregen worden in een bedrijf met een reeds lange bestaansgeschiedenis in de IT. In verband met het terugtreden van een aandeelhouder die tevens bestuurder was, is het tevens mogelijk om een actieve rol binnen de organisatie te vervullen.

De onderneming is tot 2010 sterk gegroeid en heeft diverse overnames gedaan, waardoor inmiddels een groep van 5 ondernemingen onder een ‘paraplu’ valt. Daarna heeft de onderneming last gehad van de economische stagnatie. Inmiddels heeft echter een reorganisatie plaatsgevonden en is onder de wind van een nieuwe directie weer een winstgevende organisatie ontstaan.

Er is in de directie nog ruimte voor een actieve participant met specifieke kwaliteiten.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29