laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


INNOVATIEF HORLOGECONCEPT

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
58378 06-11-2013 Industrie Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 5 - 10 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk € 300.000 - € 400.000 B.V.

omschrijving

Omschrijving:
Een ondernemer zoekt mede-investeerders voor een nieuw horlogeconcept.

De horlogemarkt is een wereldwijde groeimarkt, waarin internet een groeiend aandeel heeft.
Deze ondernemer heeft een nieuw concept ontwikkeld waarbij de hele keten vanaf de keuze en aankoop van de consument, de rol en positie van de juwelier tot en met de productie en logistiek compleet wordt geïnnoveerd. Dit betekent een uniek onderscheidend product voor de consument, grote voordelen voor het dealerkanaal én de producent en daarbij interessante mogelijkheden voor de marketing.

Kenmerken:
De eerste modellen zijn sportief tijdloos, gericht op de doelgroep 25-50 jaar. In de komende jaren zullen andere modellen en speciale versies worden toegevoegd. De producten zelf zijn van hoge kwaliteit (vergelijkbaar met een Swiss Made-product) maar hebben een populair prijsniveau (€ 250-500), waardoor ze voor een grote doelgroep (vrijwel iedereen) toegankelijk zijn. De componenten komen uit China, Zwitserland en Japan, maar de productie vindt plaats in Nederland. Naast de functionele voordelen van het concept, wordt ook grote waarde toegevoegd door de unieke koopbeleving en het gevoel rondom het product.

Bijzonderheden:
De marketing en distributie is in eerste instantie gericht op Europa, maar biedt direct de mogelijkheden van wereldwijde verkoop.

Kapitaalbehoefte:
De benodigde investering is ca. € 400.000. De ondernemer brengt zelf een materieel deel van de investering in, en zoekt één of meerdere mede-investeerders. De investering is voornamelijk bedoeld voor de investering in de ontwikkeling van het logistieke concept, de voorraad componenten en werkkapitaal voor het eerste jaar.
De investering zelf gaat in de vorm van aandelenkapitaal en een achtergestelde lening.
Het businessplan voorziet in een snelle break-even-situatie en een goede rendementsontwikkeling.

Het is voorzien de investeerders binnen 3-5 jaar hun achtergestelde lening af te betalen en dat zij na uiterlijk 5 jaar kunnen uitstappen met een interessant rendement.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29