laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


SNELGROEIENDE AANBIEDER VAN BLOEMEN EN STELEN

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
58295 18-10-2013 Groothandel Groothandel in de bloemkwekerij
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 Vertrouwelijk € 75.000 - € 100.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
Het betreft een aanbieder van bloemen en stelen, die snel gegroeid is sinds de start in 2011. De onderneming is gevestigd op de bloemenveiling in Aalsmeer en biedt daar kwaliteitsbloemen aan uit voornamelijk Nederland, Kenia, Ecuador en Israël.

Activiteiten van de onderneming
De onderneming bestaat sinds maart 2011 en is qua omzet snel gegroeid. Deze groei is voornamelijk te danken aan de afzetmarkt van de onderneming, welke voornamelijk in Oost-Europa en dan met name Rusland ligt. De markt in Oost-Europa en Rusland is een zeer sterk opkomende markt in de bloemen- en plantensector.
De ondernemer is de onderneming uit eigen middelen gestart.

Prestaties van de onderneming
De onderneming is sinds de start in 2011 sterk gegroeid. In 2011 haalde de onderneming een omzet van EUR 270k, waarbij de onderneming in 2012 doorgroeide naar een omzet van EUR 1.251k. In 2013 verwacht de onderneming op eenzelfde niveau uit te kunnen komen. De omzet na 6 maanden stond op EUR 531k. De omzet in het eerste half jaar lag lager, doordat de onderneming door de sterke groei een verminderde liquiditeitspositie had. De vraag lag hoger dan de omzet die gedaan is, maar doordat de onderneming de kwekers vooruit dient te betalen heeft het in 2013 niet alle omzet kunnen doen. Tevens bestellen de kopers van de onderneming ‘op rekening’. In verband met hoge transactiekosten worden betalingen gedaan door kopers zodra de vordering minimaal EUR 8.000,- is.
In 2012 is door de onderneming een klein verlies geboekt van EUR -/- 37k. Dit is onder andere veroorzaakt door de sterke groei die de organisatie geboekt heeft in dat jaar. Tevens is de bruto marge aangepakt. Deze wordt op dit moment op weekbasis gemonitord. Ook gaat het volume (aantal stelen) de komende maanden omhoog waarbij het aantal stelen en de opcenten per steel (marge) bepalend is voor de winst van het bedrijf. Behalve de huidige klanten is de onderneming op dit moment in onderhandeling met een aantal klanten die flink wat stelen willen gaan bestellen en voor de lange termijn bij de onderneming willen kopen (jaarrond). Er wordt voor 2013 een kleine winst verwacht van EUR 10k.

Behoefte van de onderneming
De onderneming is op zoek naar circa EUR 50.000,-. Dit bedrag wordt voornamelijk gebruikt als verruiming van de liquiditeit, waardoor kwekers kunnen worden voorgeschoten. Dit leidt tot het beter vervullen van orders, omdat ook meer stelen kunnen worden ingekocht. Er zit geen bancair krediet in de onderneming.

Motieven voor investeren/financieren
Er kan een belang verkregen worden in een onderneming welke een sterke omzetgroei kent sinds de start. De onderneming verwacht 2013 winstgevend af te sluiten.
De afzetmarkt waarop de onderneming zich bevindt is sterk groeiend. Het volume van bloemen en stelen dat aan Oost-Europa en Rusland verkocht wordt is stijgend.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29