laatst bijgewerkt op: 29-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


INNOVATIEF BEDRIJF IN €GEZOND€ SNOEPGOED

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
58241 03-10-2013 Agri-Food Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 5 - 10 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk N.v.t. € 100.000 - € 150.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
• Het betreft een innovatief bedrijf gespecialiseerd in ‘gezond’ snoepgoed. Het bedrijf is in 2009 opgericht door ondernemers met veel ervaring in de zoetwarenbranche die zich zijn gaan richten op meer natuurlijk snoepgoed.

Activiteiten van de onderneming
• Op dit moment heeft de onderneming 2 soorten ‘gezond’ snoep, beiden in diverse smaken waarbij de een gebaseerd is op fruit en de ander op drop. Deze varianten worden in een ‘pilot’ verkocht bij een aantal Plus en Coop supermarkten en hebben in de eerste jaren tot een gemiddelde jaaromzet van circa EUR 35k geleid. Er is door de ondernemers heel bewust de voorkeur gegeven aan het ontwikkelen van een efficiënte productietechnologie en de formule voor het snoepgoed. Op dit moment is de onderneming gereed om de markt groter te betreden.
• Hoewel de onderneming reeds 4 jaar bestaat, is in de eerste jaren vooral veel tijd gestoken in ontwikkeling. De onderneming heeft een innovatieve productietechnologie ontwikkeld, waardoor veel energiebesparing en flexibiliteit ontstaat. Voor deze ontwikkeling is tevens subsidie ontvangen vanuit Brussel en Den Haag.
• Naast de ontwikkeling van de technologie is tevens een eigen productiefaciliteit in Nederland gestart. Deze faciliteit in combinatie met de innovatie productietechnologie zorgt ervoor dat bij volledige bezetting slechts 4 productiemedewerkers nodig zijn. Ook de productietijd is sterk teruggebracht ten opzichte van het standaard productieproces in de branche.
• Het product is in een recente smaaktest uitgevoerd door een gerenommeerd bureau qua smaak goed naar voren gekomen. Een grote Nederlandse supermarktketen is daarom zeer serieus geïnteresseerd het snoep vanaf begin 2014 te gaan verkopen. Ook is er een ervaren distributeur in China geïnteresseerd om dit snoep op grote schaal te gaan verkopen.

Prestaties van de onderneming
• De onderneming heeft in de periode 2009-2012 een bescheiden omzet gemaakt en verwacht voor het jaar 2013 een omzet van circa EUR 30k. Deze omzet komt voornamelijk weg uit de ‘pilot’ verkopen bij de huidige klanten.
• Er is tot op heden een bedrag van bijna EUR 500k aan subsidies ontvangen om de productielijn te optimaliseren en ‘milieuvriendelijk’ en efficiënt te krijgen.
• Voor de jaren 2014 en verder hoopt de onderneming te groeien naar een omzet van EUR 580k (2014), EUR 940k (2015) en EUR 1,4 mio. (2016). De onderneming verwacht naar een winstmarge van 30% te kunnen doorgroeien, mede door de efficiëntie van het productieproces.

Behoefte van de onderneming
• De onderneming is op zoek naar circa EUR 100.000.-. Dit geld gaat deels gebruikt worden voor de uitbreiding van de productielijn (ca. 35k), zodat de onderneming kan voldoen aan een grotere vraag, deels voor sales en marktontwikkeling (ca. 40k), waarbij de Benelux en China de eerste markten zijn die betreden gaan worden, en deels voor werkkapitaal (ca. 25k) welke benodigd is voor voorfinanciering van de grondstoffen en verpakkingsmaterialen.

Motieven voor investeren/financieren
• Er kan een belang verkregen worden in een jonge ‘technostarter’, waarbij met een relatief klein team in enkele jaren een innovatief en verantwoord snoepgoed ontwikkeld is. Dit snoepgoed is productierijp gemaakt en is op dit moment market ready.
• Er is door de ondernemers de afgelopen jaren reeds een van zo’n EUR 600k ingestoken. Dit heeft onder andere geleid tot een productielijn met een capaciteit van circa EUR 1 mio. omzet.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29