laatst bijgewerkt op: 29-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


DIEREN-/VRIJETIJDSPARK

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
58189 18-09-2013 Horeca en Recreatie Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Duitsland Activa / passiva transactie minder dan 5 (of niet van toepassing) Meer dan 10.000
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
N.v.t. N.v.t. Meer dan € 5.000.000 N.v.t.

omschrijving

Aangeboden wordt een dieren-/vrijetijdspark gelegen in Noordrijn-Westfalen (Duitsland), op 35 kilometer afstand van Enschede. Het park is gelegen in het Münsterland, een prachtig heuvelachtig gebied vol natuurschoon en pittoreske plaatsen.

In 2011 is het park helaas gesloten door het faillissement van de exploitant. De eigenaar biedt het totale object nu ter overname aan. Naast de exploitatie van een dieren-/vrijetijdspark biedt de directe omgeving volop mogelijkheden tot ontwikkeling.

Object
Het omheinde park is 17 hectare groot en heeft daarbuiten 3 hectare parkeerplaats met bossen erom heen. Het park is goed bereikbaar per trein (loopafstand 10 minuten), per auto (5 minuten vanaf de snelweg) en met de bus (halte op een paar minuten loopafstand).

De entreehal is een marmeren burcht van 1.250 m² waarin zich een indoorhal, bezoekerstoiletten, een aantal barretjes, een souvenirwinkel, kantoren en een opslagruimte bevinden. Deze burcht is gerealiseerd in 2007.
Verder bevinden zich op het park naast de dierenverblijven nog diverse andere gebouwen en horecagelegenheden met terrassen.
In totaliteit is 4.900 m² bebouwd; entreehal 1.250 m², horecagelegenheden en dierenverblijven 3.650 m².

Buiten de gebouwen kent het park veel natuurschoon (stromende beek, waterval, vijvers, eeuwenoude bomen) en speeltoestellen.

Mogelijkheden
Park
Op het park mag naast (sloop en nieuwbouw van) de bestaande bebouwing ad 4.900 m² additioneel nog 30.000 m² bebouwd worden. Het realiseren van recreatiewoningen behoort hierdoor tot de mogelijkheden.

Tevens behoort het realiseren van een grote indoorhal met een oppervlakte van maar liefst 4.800 m² en een hoogte van 9 tot 10 meter tot de mogelijkheden. In totaliteit mag 39.700 m² bebouwd worden.

Omgeving
Buiten het park wordt een familiehotel met 15 kamers ter overname aangeboden. Het natuurgebied rondom het park is deels eigendom van de gemeente en deels particulier eigendom. Koop van deze gronden behoort tot de mogelijkheden, de eigenaar van het park kan hierbij bemiddelen. In beginsel heeft de plaatselijke gemeente aangegeven bereid te zijn haar medewerking te verlenen aan voornoemde mogelijkheden c.q. uitbreidingsplannen.
Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29