laatst bijgewerkt op: 27-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


ONLINE VERGADEREN/WERKEN IN 3D OMGEVING

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
58157 12-09-2013 Dienstverlening ICT-dienstverlening
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 5 - 10 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
N.v.t. N.v.t. € 1.000.000 - € 2.500.000 B.V.

omschrijving

De onderneming

Het betreft een onderneming die zich specialiseert op het online samenwerken en communiceren, waarbij het gebruik maakt van vernieuwende interactieve 3D technieken. Voor elke gebruiker wordt een avatar, een digitaal personage, gecreëerd en dit gecombineerd met webcam- en voicetechnologie zorgt voor een online wereld waarin vergadert, gewerkt, genetwerkt en gewinkeld kan worden. Er kunnen zelfs online (beurs)evenementen bezocht worden.

De onderneming doet dit met behulp van software van AvayaEngage, dit is een sterke internationale organisatie die achter de onderneming staat en zorgt voor het door ontwikkelen van het product. De onderneming ontwikkelt eigen add-ons. Daarbij is de onderneming officieel businesspartner van Avaya en heeft het tevens exclusiviteit binnen Nederland.

Activiteiten van de onderneming
In het begin wordt de focus gelegd op het bouwen van een eerste omgeving, waarbij enkele concepten worden neergezet op een virtueel plein. Dit betreffen online kantooromgevingen, mogelijkheden tot online vergaderen en het geven van bedrijfspresentaties en een beurshal. Vervolgens hoopt de onderneming diverse bedrijven aan te trekken die gebruik willen maken van een ‘online ruimte’. Verder wordt er gezocht naar strategische partners om de verschillende concepten verder uit te rollen.

Voor elk concept wordt een partnership ontwikkeld met een individueel verdienmodel. De onderneming zal zich voornamelijk richten op het door ontwikkelen van het product en de add-ons hierop. De partners zullen een deel van de sales en marketing op pakken voor het concept waarvoor zij het partnership zijn aangegaan.

Er is op aanvraag een demonstratie beschikbaar van de mogelijkheden van het product. Deze visualisatie geeft een goed beeld van de mogelijkheden en enkele toepassingen.

Prestaties van de onderneming
De onderneming bevindt zich in de startfase. De onderneming heeft het verdienmodel toegespitst op 3 pijlers:
o Pay-per-use: Er wordt betaald voor het gebruik, zoals bijvoorbeeld het vergaderen, evenementen en netwerken, waarbij het gaat om microtransacties;
o Abonnementen: Dit geldt voornamelijk voor bedrijven en winkels die voor langere termijn ‘online ruimte’ willen;
o Online reclame uitingen: Dit zal gaan om betalingen voor banners, digitale folders, commercials en dergelijke.

De onderneming zal in Q4 van 2013 haar eerste omzet behalen en verwacht in 2014 door te groeien naar een omzet van EUR 290k. De onderneming verwacht in 2015 door te kunnen groeien naar een omzet van om en nabij de EUR 1,2 mio.

Vanwege de investeringen, voornamelijk door personeelskosten voor ontwikkeling, verwacht de onderneming in 2013 en 2014 negatief te draaien. Dit dient opgevangen te worden met de investering die gezocht wordt. Vanaf 2015 verwacht de onderneming een netto winst te kunnen behalen van minimaal 15% van de omzet.

Behoefte van de onderneming
De ondernemers hebben het startkapitaal voor de initiële ontwikkelingen zelf ingelegd. Dit wordt gebruikt voor de ontwikkeling van de eerste omgeving waarin zich kantooromgevingen bevinden en de mogelijkheid bestaat tot het online vergaderen en samenwerken. Op lange termijn (komende 3 jaar) is de onderneming echter op zoek naar EUR 1,2 mio.

Motieven voor investeren/financieren
Er kan een belang verkregen worden in een onderneming die zich bevindt op een sterk vernieuwd gebied, namelijk het online samenwerken en vergaderen. De onderneming heeft exclusiviteit van een grote software onderneming, Avaya, voor de Nederlandse markt. Hierdoor zal er op dit gebied minder concurrentie zijn. De software van Avaya loopt op dit moment ver voor op concurrenten die zich begeven op het gebied van online vergaderen in een 3D omgeving.

Achter de onderneming staat een sterk ondernemend team, met veel ervaring op het gebied van marketing, business development en projectmanagement.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29