laatst bijgewerkt op: 28-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


BELANG IN SOCIAL MEDIA MANAGEMENT SOFTWARE

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
57980 09-08-2013 Dienstverlening ICT-dienstverlening
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 5 - 10 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 Vertrouwelijk € 500.000 - € 1.000.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
Het betreft een onderneming die een cloud-based software applicatie heeft ontwikkeld voor de social media management markt. Een van de sterkst groeiende markten op dit moment. Met deze applicatie kunnen bedrijven hun reputatie op sociale media beschermen. De meest bekende social media en vele andere sociale netwerken kunnen met deze applicatie beheerd worden, zodat tijdwinst ontstaat. Tevens kunnen op een voordelige wijze klanten gebonden worden en prospects geïnteresseerd worden.
Het dashboard biedt behalve tijdwinst door beheer van alles in een applicatie, ook intelligentie door middel van ‘analytics’. De tool presenteert de grootste beïnvloeders op sociale media en geeft aan welke media voor de meeste feedback zorgt. Op deze manier kan de social media campagne efficiënter worden ingericht.

Activiteiten van de onderneming
De onderneming bevindt zich met de social media management software op een markt van early adopters. De onderneming zag dat er ruimte was voor verbetering in de huidige applicaties en is hiermee aan de gang gegaan. De software is gebruiksvriendelijker, veelzijdiger en intelligenter, door de integratie van content, mogelijkheden van ‘big data’ en toepassing van nieuwe technieken.
De onderneming gaat de software zowel direct verspreiden als met distributiepartners. Er zijn al gesprekken met bekende distributiepartners en daarnaast zijn er presentaties en afspraken gepland met de grootste telecomoperators in Duitsland, UK en de VS.

De grondlegger van de onderneming is een specialist op het gebied van social media. Hij was als chief digital officer onderdeel van de raad van bestuur van een bekend media uitgever en zat in het directieteam van een bekende verzekeraar waar hij verantwoordelijk was voor commerciële innovatie.

Prestaties van de onderneming
De onderneming zal de software in het laatste kwartaal van 2013 aan het grote publiek presenteren, waarbij alle basisbehoeftes geïntegreerd zijn. In 2014 hoopt de onderneming vervolgens nog diverse innovaties door te voeren op het gebied van social media management.
De markt voor social media management is sterk groeiende momenteel. Bedrijven die zich hierop bevinden hebben hun omzet het afgelopen jaar met gemiddeld 550% zien toenemen. Een bekende speler op deze markt, en dus een ‘soortgelijke’ applicatie. Deze onderneming had in 2010 een omzet van 3 mio. en in 2012 een omzet van 21 mio en meer dan 6 miljoen gebruikers. Een andere bekende speler in de markt groeide van 1 mio. omzet in 2011 naar 10 mio. omzet in 2012.
De onderneming verwacht zelf in 2014 uit te komen op een omzet van EUR 2 mio. en heeft zichzelf het doel gesteld om in 2015 door te groeien naar een omzet van + 6 mio.

Behoefte van de onderneming
De onderneming is op zoek naar EUR 1.000.000,-. Deze investering is benodigd voor de doorontwikkeling van de software en het aantrekken van programmeurs voor deze doorontwikkeling.
De onderneming heeft al veel tijd in de ontwikkeling van de software zitten en doordat de onderneming ‘geleerd’ heeft van bestaande software, heeft het de kosten ook kunnen drukken. Ter vergelijking, de vergelijkbare partners in de markt hebben reeds zo’n 22 mio. en 11 mio. als funding opgehaald. De onderneming heeft echter mee kunnen profiteren van deze ontwikkelingen, door de functies van de concurrenten te bestuderen, te verbeteren en vervolgens zelf te ontwikkelen.

Motieven voor investeren/financieren
Er kan een belang verkregen worden in een onderneming met een zeer grote potentie. De onderneming heeft reeds een werkende applicatie, waarmee vanaf het laatste kwartaal 2013 omzet gegenereerd wordt. De investering is benodigd voor doorontwikkeling en dus niet voor initiële research en development. De markt voor social media management software is sterk groeiend en de onderneming gaat hier een deel van bedienen.

Investeringen zijn mogelijk vanaf EUR 100.000,- of een veelvoud hiervan.

Achter de onderneming staat een zeer sterk team. Voor de technische leiding en realisatie is een pionier op het gebied van ontwikkelen aangetrokken. Deze CTO is tevens de grondlegger van een van de grootste Nederlandse CMS-systemen. Het team telt momenteel 5 vaste medewerkers en drie freelance-medewerkers.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29