laatst bijgewerkt op: 28-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


LASBEDRIJF MET TAK VOOR CAMERABEWAKINGSSYSTEMEN

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
57863 24-07-2013 Dienstverlening Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 10 - 50 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 Vertrouwelijk € 100.000 - € 150.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
Het betreft een full service lasbedrijf. De onderneming heeft een eigen engineersafdeling en biedt ondersteuning bij metaal- en/of installatiewerkzaamheden op locaties in heel Nederland. De onderneming is in 2009 gestart en heeft sindsdien een sterke groei doorgemaakt naar EUR 1,4 mio. omzet in 2012.

De organisatie heeft in 2012 tevens een start gemaakt met een tweede activiteit, camerabewakingssystemen. Dit begint nu in 2013 groei in omzet te vertonen, waarbij voornamelijk veel sportverenigingen en gemeentes klant worden. Via dit netwerk merkt de onderneming dat de bekendheid groeit en daarmee de omzet.

Activiteiten van de onderneming
Naast de traditionele laswerkzaamheden en detachering van lassers, speelt de onderneming ook in op het afnemende aantal vakmensen. Via de onderneming is het mogelijk een lasopleiding te volgen die lassers opleidt voor de examens van het Nederlands Instituut voor Lastechniek.

Verder heeft de onderneming onlangs een groot project op de maasvlakte aangenomen in samenwerking met een Duitse partij. Hier worden voor lange tijd 10 gecertificeerde lassers gedetacheerd. De onderneming merkt dat vakmensen in de lastechniek steeds moeilijker te vinden zijn en speelt daar enerzijds op in met de opleiding, en profiteert daar anderzijds van doordat de vraag toeneemt naar lassers van de onderneming.

Behalve de activiteiten op het lasgebied, ontplooit de onderneming zoals gezegd sinds circa een jaar activiteiten op het gebied van camerabewakingssystemen. De onderneming is gespecialiseerd in verkoop en plaatsing van hoogwaardige bewakingssystemen en heeft dit inmiddels al verzorgd voor diverse bedrijven, sportverenigingen en gemeentelijke instanties.

Prestaties van de onderneming
Het lasbedrijf is zeer hard gegroeid. In september 2009 is het gestart, waarbij in het eerste jaar een omzet werd geboekt van EUR 250k (4 maanden). In 2010 groeide de omzet naar EUR 1,2 mio en in 2011 groeide de omzet door naar EUR 1,7 mio. In 2012 voelde de onderneming voor het eerst de gevolgen van de crisis in combinatie met de harde groei. De onderneming diende haar groei te financieren, maar dit leek door de starre houding van banken een moeilijke opgave. Daarbij heeft de onderneming te maken gehad met het faillissement van een grote klant in 2012, waardoor dit jaar een daling van de omzet merkbaar was. De omzet kwam uit op EUR 1,4 mio.

Hoewel de onderneming de omzet in 2012 terug zag lopen, heeft het een verlies kunnen voorkomen door het ondernemen van diverse operationele acties, van het verlagen van de kosten, tot het efficiënter omgaan met personeel, totale besparing is zo’n EUR 109k. De onderneming boekte een kleine winst (EUR 4k). In 2011 had de onderneming een winst van zo’n EUR 25k. In deze eerste jaren is de onderneming sterk gegroeid, waardoor het moeilijk was om een sterke winstgevendheid te bereiken.

Behoefte van de onderneming
De onderneming is op zoek naar zo’n EUR 150.000,-. Dit zal voornamelijk als werkkapitaal aangewend worden. De onderneming ziet na twee mindere eerste maanden van 2013 de omzet nu heel hard aantrekken en dient hiervoor vakmensen in te huren. De financiering is daarom momenteel ook benodigd om verder te kunnen groeien.
Tevens heeft de onderneming geld nodig voor de inkoop van camera’s en alles wat daarbij komt kijken. De onderneming ontvangt steeds meer aanvragen en ziet groeimogelijkheden voor deze tak, maar heeft daarvoor voorraden nodig.

Motieven voor investeren/financieren
De onderneming staat zowel open voor een investering (in ruil voor aandelen) als voor een financiering. De vooruitzichten zijn goed en de omzet is de laatste maanden sterk aangetrokken. De onderneming heeft tevens een aantal grote opdrachten binnen weten te slepen. De prognose van het management is voor 2013 gezet op een omzet van EUR 1,6 mio. met een resultaat van om en nabij break-even. Dit komt mede doordat de grootste besparingen (loonkosten) die in 2013 gedaan zijn pas per juli 2013 geëffectueerd worden, vanwege wettelijke termijnen waar de organisatie rekening mee moet houden. Met de kostenstructuur die dan ontstaat, verwacht de onderneming in 2014 een resultaat te kunnen boeken van EUR 125.000,-.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29