laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


WINSTGEVENDE GROOTHANDEL IN BLOEMEN- EN PLANTEN

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
57759 25-06-2013 Groothandel Groothandel in de bloemkwekerij
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 € 50.000 - € 100.000 € 100.000 - € 150.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
• Het betreft een groothandel in de bloemen- en plantensector met als afzetmarkt de Zuid – Europese landen Spanje, Portugal en Italië.
• De onderneming is in 2010 opgericht en is sinds de oprichting winstgevend. De omzet is sinds 2010 sterk gegroeid.

Activiteiten van de onderneming
• De onderneming is een niet voorraadhoudende exporteur van bloemen en planten. Inkoop vindt plaats op basis van ontvangen orders van klanten. De onderneming koopt deze bloemen en planten rechtstreeks in (voornamelijk tuin- en kamerplanten) bij kwekers en/of via de veiling.
• De producten worden verkocht aan haar Zuid-Europese klanten, met name gelokaliseerd in Spanje, Portugal en Italië. De klanten bestaan uit tuincentra, groothandels/importeurs, winkelketens en kwekers.
• De ondernemer achter het bedrijf is van origine Portugees en heeft daardoor geen last van de taalbarrière. De ondernemer heeft jarenlange ervaring opgedaan bij verscheidene export bedrijven in de bloemensector richting de landen Portugal, Spanje, Italië en Frankrijk en binnen de onderneming richt hij zich dan ook met name op sales en gedeeltelijk op inkoop.
• De verdiensten van de onderneming zijn zeer transparant en liggen rond de 20% aan bruto marge.

Prestaties van de onderneming
• De onderneming is sinds haar oprichting in 2010 gegroeid in omzet. Waar de omzet in het eerste jaar uitkwam op EUR 877k, groeide deze in 2011 door naar EUR 1,66 mio. Hoewel de export door ongunstige ontwikkelingen in de regio Spanje/Portugal onder druk kwam te staan, wist de onderneming de omzet enigszins op peil te houden in 2012: EUR 1,56 mio. De onderneming begon in 2010 met 1,5 FTE, dit is gestaag gegroeid naar 3,5 FTE in 2012.
• Sinds de start kent de onderneming een winstgevende situatie, met winsten van achtereenvolgens EUR 76K, EUR 17K en EUR 70K in de periode 2010-2012.

Behoefte van de onderneming
• De onderneming is op zoek naar zo’n EUR 150.000,-. Ondanks de goede prestaties heeft de onderneming in 2012 een aantal tegenslagen gehad, waardoor het uiteindelijk een grote post debiteuren (EUR 190.000,-) heeft moeten afschrijven, omdat de onderneming in het verleden haar debiteuren niet verzekerd had. Dit heeft ervoor gezorgd dat de goede liquiditeit en solvabiliteit verslechterden. De current ratio nam af van 1,5 naar 0,9 en de solvabiliteit werd negatief, terwijl deze voor de afboeking op 30% zat.
• Op dit moment heeft de onderneming een debiteurenverzekering afgesloten, zodat deze situatie zich niet meer voor kan doen. Maar om de liquiditeit en solvabiliteit terug op peil te brengen zoekt de onderneming een investeerder voor een bedrag van EUR 150k.
• Er kan op twee manieren geïnvesteerd worden in de onderneming:
o Een obligatielening. Uw inleg wordt terug betaald met een rente a 7,8%. Terugbetaling van de inleg met rente vindt plaats op 31 december 2015. Als zekerheden worden per obligatie reeds uitgegeven aandelen van de onderneming gesteld.
o De koop van aandelen. Elk aandeel wordt uitgegeven middels een emissie. Het bedrag valt geheel vrij aan het eigen vermogen van de onderneming (het wordt gestort op het eigen vermogen, op agio).
• In overleg tussen de onderneming en de investeerder zal een afweging gemaakt worden tussen de mogelijkheden voor het investeren. Dit kan ook een combinatie zijn.

Motieven voor investeren/financieren
• De onderneming kent een sterke omzetgroei de afgelopen 3 jaren. Ook 2013 ziet er goed uit voor wat betreft winstgevendheid en omzet.
• De onderneming heeft de afgelopen 3 jaren steeds een operationele winstgevendheid laten zien, waarbij deze in 2012 uitkwam op EUR 71K.
• De onderneming heeft op een rekening courant krediet van EUR 10K na, geen bancaire verplichting, waardoor de vrije cash flow naar vrije wil besteed kan worden door de onderneming.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29