laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


ONLINE NETWERK VOOR JURIDISCHE DIENSTEN ISM ACHMEA

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
57703 14-06-2013 Dienstverlening Advocaten
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 10 - 50 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk € 100.000 - € 150.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
Het betreft een franchise organisatie van juristen, die door automatisering en het koppelen van een probleem aan de meest geschikte jurist, sterk goedkoper is dan traditionele juridische dienstverlening door advocaten of juristen. De organisatie gelooft in juridische dienstverlening die voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is. Door een jurist te koppelen met juiste kennis en specialisatie, wordt bijvoorbeeld aanzienlijk bespaard op onderzoekskosten.
De organisatie richt zich op MKB ondernemingen en particulieren en heeft een landelijke dekking.

Activiteiten van de onderneming
De aangesloten juristen ontvangen hun opdrachten via diverse kanalen. Een van de kanalen waar veel van verwacht wordt, is een portal van een bekende verzekeraar welke zojuist is opgeleverd. De verzekeraar streeft naar een langere klantrelatie en hogere polis-dichtheid en hoopt dat mede te bereiken door extra service te verlenen. Hiervoor is een portal gebouwd, waar verzekerden van de verzekeraar terecht kunnen voor een gratis check op juridisch gebied wanneer er problemen ontstaan. De eerste check wordt gedaan door de verzekeraar. Zodra er naar de oplossingsgerichte sfeer of het procederen wordt overgegaan, wordt een jurist van deze organisatie ingeschakeld. Op dit moment wordt de 1e lijn ingericht en getraind door de verzekeraar en deze organisatie, om klanten zo goed en efficiënt mogelijk te kunnen helpen. Het portal is dusdanig ingericht dat het problemen snel bij de juiste jurist wordt ondergebracht, zodat tijd en geld bespaard kan worden.

Naast deze samenwerking met de verzekeraar, krijgt de onderneming tevens opdrachten vanuit het eigen netwerk. Deze worden verspreid op basis van locatie en specialisatie van de juristen.

Prestaties van de onderneming
Er zijn meer dan 35 juristen aangesloten en er staat een nieuwe groep van 30 klaar om toe te treden wanneer de MKB variant voor de verzekeraar wordt gelanceerd. Daarnaast beschikt de organisatie over een linked-in groep met meer dan 750 zelfstandige juristen die benaderd kunnen worden voor werk.

De aangesloten juristen, op dit moment, betalen aan de organisatie een vaste fee per maand om tot het netwerk te behoren. Tevens betalen zij over de gerealiseerde omzet een procentuele fee. De organisatie werkt veelal met vaste tarieven, waardoor het voor de opdrachtgever transparant en inzichtelijk is wat de kosten zijn.

De markt waar de onderneming zich op bevindt, heeft in Nederland een grootte van EUR 4 miljard. De onderneming verwacht een deel van de markt te kunnen bedienen, doordat er op dit moment een gebrek aan transparantie is, er door advocaten/juristen vaak onnodig uren worden gemaakt en doordat iemand die op uurbasis werkt niet gebaat is bij preventie, efficiency en snelle oplossingen.

De onderneming heeft in 2012 een omzet behaald van EUR 87k. Dit is echter grotendeels marge op omzet van aangesloten juristen en dus slecht een afgeleide van de daadwerkelijke omzet van de aangesloten juristen. Gemiddeld maakt de onderneming een marge van 15 á 20% op het werk van de aangesloten juristen. Er is de afgelopen jaren voornamelijk gewerkt aan het opbouwen van het netwerk en de samenwerking, zoals bijvoorbeeld met de verzekeraar gerealiseerd is. De verwachting is dat hier op termijn een aanzienlijke omzet uit gegenereerd kan worden.

Behoefte van de onderneming
De onderneming is op zoek naar een investering/financiering van EUR 100k. Een groot deel van dit bedrag wordt aangewend als werkkapitaal. Doordat de omzet vanuit de verzekeraar later op gang is gekomen, door training van de 1e lijn, heeft de onderneming behoefte aan liquiditeit. Tevens zullen van dit bedrag de laatste aanpassingen aan de website, ten behoeve van automatisering, worden doorgevoerd. Op deze manier komt een opdrachtgever nog sneller bij de juiste jurist uit.

Motieven voor investeren/financieren
Er kan een belang verkregen worden in een onderneming die de afgelopen jaren veel tijd heeft besteed aan het netwerk, en voor de komende jaren een sterke groei verwacht. Indien gekozen wordt voor het verstrekken van een financiering, kan een marktconforme (gelet op het risico) rente worden ontvangen.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29