laatst bijgewerkt op: 26-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


GROEIBEDRIJF CARAVAN/TENTVERHUUR FRANKRIJK/SPANJE

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
57648 30-05-2013 Horeca en Recreatie Kampeer- en bungalowbedrijven
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Europa Aandelentransactie 5 - 10 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 500.000 - € 1.000.000 Vertrouwelijk € 100.000 - € 150.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
• De onderneming speelt in op de trend dat steeds meer vakantiegangers kiezen voor een stacaravan of tent. Dit betreffen vaak vakantiegangers die het hotel of appartement inruilen voor een tent of stacaravan maar wel een bepaalde luxe wensen. De onderneming biedt deze luxe in tenten en stacaravans op voornamelijk topcampings in Spanje, maar ook in Frankrijk.
• De onderneming is in 2011 gestart, toen het de ommezwaai zag in gedrag van vakantiegangers en een sterke vraag zag naar luxe tenten en stacaravans. De onderneming is in de afgelopen tweeënhalf jaar hard gegroeid en is in 2012 bezig geweest met de overname van een concurrent, welke in 2013 is afgerond. Hierdoor is het aantal plaatsen meer dan verdubbeld.

Activiteiten van de onderneming
• De onderneming is met name gespecialiseerd in verhuur van tenten en stacaravans aan de Costa Brava. De onderneming heeft een website ontwikkeld met een eigen boekingsmodule, zodat tenten en stacaravans snel direct online geboekt kunnen worden. De onderneming is een typische ‘online specialist’, waardoor het kostenefficiënt kan werken. De onderneming is dagelijks bezig om de vindbaarheid te vergroten. Dit heeft geleid tot sterke groei in websitetraffic en sterke groei in omzet.
• De onderneming heeft overeenkomsten met diverse campings voor het afnemen van plekken, zodat het zeker is van een goed aanbod. Deze plekken worden deels vooruitbetaald door vakantiegangers, de annuleringen over 2012 bedroegen minder dan 2%, hetgeen is beperkt door het afsluiten van annuleringsverzekeringen.

Prestaties van de onderneming
• De onderneming kende na de start in 2011 direct een ‘vliegende start’. In het eerste jaar werd een omzet behaald van EUR 195k. Deze lijn werd doorgetrokken naar 2012, waarbij een omzet werd behaald van EUR 326k. Om de groei te versnellen, heeft de onderneming in 2012 een concurrent overgenomen. Het aantal plaatsen op campings is hierdoor meer dan verdubbeld, waarbij de omzet verwacht wordt uit te komen op EUR 500k in 2013. De onderneming is altijd winstgevend geweest.

Behoefte van de onderneming
• Voor de overname van de concurrent in 2012 heeft de onderneming gebruik gemaakt van de vrije cashflow. Dit betekent dat de overname geheel met eigen middelen gefinancierd is (de onderneming heeft geen bancaire schulden), maar dat de onderneming op dit moment daardoor cash flow tekort komt om alle plaatsen aan de campings vooruit te betalen.
• De onderneming is op zoek naar een bedrag van EUR 100k, zodat deze campingplaatsen betaald kunnen worden. Er is een zeer beperkt risico voor deze plaatsen, aangezien de plaatsen reeds geboekt zijn door vakantiegangers. Deze hebben een aandeel vooruitbetaald. De grote betaling vindt echter pas in de zomer plaats waardoor de onderneming op dit moment cash flow zoekt. Debiteurenrisico van de vakantiegangers is ook beperkt door aanwezige annuleringsverzekering. Op langere termijn wenst de onderneming verder te groeien, autonoom of door middel van acquisities, waarvoor de onderneming op langere termijn een behoefte verwacht van EUR 150k.

Motieven voor investeren/financieren
• De onderneming staat zowel open voor een financiering als voor risicodragend vermogen. Dit betekent dat er een aandeel kan worden verkregen in een onderneming die een snelle groei laat zien en zich bevindt op een nichemarkt die tevens een sterke groei doormaakt.
• Er zit op dit moment geen bancair krediet in de organisatie, wat betekent dat de onderneming geen zware lasten hiervoor hoeft te dragen. Behalve een aandeel in de onderneming is het ook mogelijk om operationeel mee te draaien in de onderneming om verdere groei te bewerkstelligen.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29