laatst bijgewerkt op: 29-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


PRODUCENT/LEVERANCIER MACHINES

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
57570 14-05-2013 Industrie Machine-industrie
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Noord-Brabant Aandelentransactie 5 - 10 100 - 500
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 Vertrouwelijk € 500.000 - € 1.000.000 B.V.

omschrijving

De onderneming is een in NL gevestigde BV, inmiddels ruim 13 jaar actief in het ontwikkelen, produceren en leveren van machines en productielijnen voor de voedingsmiddelenindustrie (B2B). Het klantenbestand omvat ruim 100 afnemers, deels ook grote multinationals, actief in de voedingsmiddelen en bouwmaterialen.

De jaaromzet beweegt zich stabiel op een niveau van ruim 1 Mio. Circa 20% van de omzet wordt gerealiseerd binnen Nederland. De overige 80% wordt geëxporteerd naar overige EU landen, vooral naar Belgie en Duitsland.

De projecten zijn klantspecifiek en worden samengesteld uit eigen (zelf) ontwikkelde modules. De onderdelenproductie (mechanische onderdelen en elektrische besturingen) wordt grotendeels uitbesteed bij specialistische toeleveranciers. De productielijnen worden in eigen montageruimte geassembleerd, getest en vrijgegeven. De installatie en service wordt in eigen beheer gedaan.

De onderneming opereert in een nichemarkt. Een aantal groeimogelijkheden zijn echter onvoldoende benut. Er zijn goede kansen voor groei in NL en het verbeteren van de export, met name door het aanstellen van vertegenwoordigers in exportlanden. Een omzetverdubbeling in 5 jaar is goed mogelijk.

De organisatie omvat 6 medewerkers voor de verkoop, (mechanische en elektrische) ontwikkeling/engineering, montage, levering/installatie, service/onderhoud en algemeen beheer. De personele betrokkenheid, motivatie en zelfstandigheid is groot.

De onderneming heeft een sterk imago. Kenmerkend zijn: innovatief, klantgericht en goede service.

De onderneming is gevestigd in een huurpand in westelijk Noord-Brabant. De bedrijfsruimte wordt gebruikt voor montage, magazijn en kantoren.

De financiële prestaties zijn goed. De vermogenspositie is uitstekend.

Relatie wil de onderneming verkopen om persoonlijke redenen (ondermeer: leeftijd).

De koopsom van de aandelen onderneming is € 650.000.

Reageren op dit profiel graag alleen wanneer er voldoende eigen financiële armslag is om een substantieel deel van de transactie uit eigen middelen te financieren.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29