laatst bijgewerkt op: 28-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


ONDERNEMING DIE GEHELE WERKPROCES DIGITALISEERT

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
57534 01-05-2013 Dienstverlening Zakelijke dienstverlening
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 5 - 10 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk € 200.000 - € 300.000 B.V.

omschrijving

De onderneming

• De onderneming heeft een oplossing die werkprocessen digitaliseert. Dit betekent dat alles vanuit een omgeving en een apparaat kan worden gerealiseerd, van het plannen van opdrachten tot het versturen van facturen. Op deze manier wordt tijd en geld bespaart. Onderzoek van KPMG heeft uitgewezen dat iedere medewerker op deze manier 2 uur meer effectieve werktijd per dag heeft.
• De onderneming is in 2012 opgericht en maakt in haar systemen gebruik van technologie van een ander bedrijf. Deze technologie is ontwikkeld door een onderneming van dezelfde oprichter en is tussen 2006 en nu steeds verder ontwikkeld. Deze technologie kan nu gebruikt worden in een ‘mobiele oplossing’. Dit is vooral ideaal voor bedrijven met een service- en/of onderhoudsdienst zoals koeriersbedrijven, installatiebedrijven, schoonmaakbedrijven, ongediertebestrijders, schilders, glaszetters en aannemers.

Activiteiten van de onderneming

• De onderneming heeft een planboard ontwikkeld, dat de basis van de oplossing vormt. Dit planboard is volledig webbased en vanaf overal toegankelijk. Via het planboard is bijvoorbeeld direct inzicht te krijgen in wie is waar en hoe lang bezig, wat gebeurt er, welk materiaal is verbruikt en of de klant akkoord is met de uitvoering. Doordat de software webbased is is het ook geschikt voor tablets. Uniek is echter de propositie van een tablet die al helemaal kant­en­klaar werkt. Dit bestaat nog niet in Nederland. Het wordt geleverd als een service voor een vast bedrag per maand.
• Functionaliteiten zijn bijvoorbeeld het toevoegen van jobs, een foto of filmpje koppelen aan een werkbon, automatisch registreren van de gewerkte uren per job, verbruikte materialen per job toevoegen, naar het werkadres navigeren met Google navigatie, bekijken en beheren van documenten die nodig zijn voor het uitvoeren van de job en automatisch factureren.

Prestaties van de onderneming

• De onderneming heeft de basis van de software inmiddels uitontwikkeld en dit betekent dat het product momenteel klaar is voor de markt. Dit betekent ook dat de eerste omzet nog in 2013 verwacht wordt. In de maanden mei tot en met augustus worden nog een aantal verbeteringen doorgevoerd aan de software, waardoor het 3e en 4e kwartaal feitelijk de kwartelen zijn waarin ‘gelanceerd’ wordt. Hiervoor wordt al op diverse manieren campagne gevoerd voor deze oplossing, mede middels een campagne die wordt uitgevoerd door MKB brandstof onder haar eigen leden.
• De onderneming verwacht door te kunnen groeien naar een omzet van EUR 500k in 2014 en EUR 850k in 2015. Voor 2013 wordt een omzet verwacht van rond de EUR 80k, die voornamelijk in het laatste deel van het jaar tot stand komt.
• De prestaties tot op heden zijn beter dan geprognosticeerd was. Er zijn op dit moment 3 klanten, welke 22 devices afnemen en 4 klanten die een proef wensen, met 113 devices.. Verder zijn er 21 prospects, waarvan een paar hele grote ondernemingen. 3 van deze ondernemingen hebben een potentie van 2.450 devices. De directe kosten van 1 device zijn EUR 540,- de omzet van 1 device is ruim EUR 1.500,-.
• De ondernemer achter de onderneming is in het verleden betrokken geweest bij meerdere ondernemingen op hetzelfde vlak. Zo heeft hij een onderneming opgericht die een software product had voor facility services. Dit bedrijf is inmiddels succesvol verkocht. Ook bij deze onderneming wordt gekozen voor een groeistrategie en wordt gewerkt naar een succesvolle exit.

Behoefte van de onderneming

• De onderneming is op zoek naar een investering van EUR 250k. Deze investering is voornamelijk bedoeld voor werkkapitaal om de ‘time-to-market’ te overbruggen. De ondernemers hebben reeds zelf EUR 100k geïnvesteerd in de ontwikkeling van het product. Nu de ontwikkeling afgerond is, is aanvullende financiering nodig om de markt te gaan veroveren.
• Er kan op twee manieren geïnvesteerd worden in de onderneming:
- Een obligatielening van € 16.500,­ . Gegarandeerd inleg terug met rente a 7,8%. Terugbetaling van de inleg met rente vindt plaats op 31 december 2015. Als zekerheden worden per obligatie gesteld 3% van reeds uitgegeven aandelen van de onderneming.
- De koop van aandelen. Elk aandeel vertegenwoordigt 1% en wordt uitgegeven. Het bedrag valt geheel vrij aan het eigen vermogen van de onderneming (het wordt gestort op het eigen vermogen, op agio). Minimale participatie is 5%.

• Er is een uitgebreid informatiememorandum beschikbaar voor meer informatie over de investeringsmogelijkheden of informatie over de onderneming. Ook zijn er in mei diverse investeerdersbijeenkomsten waarop meer informatie verkregen kan worden.

Motieven voor investeren/financieren

• De onderneming heeft een reeds uitontwikkeld product, waarbij in de ‘proof of concept’ fase bewezen is dat het een toegevoegde waarde levert voor service- en/of onderhoudsbedrijven. Het product is op dit moment klaar op de markt te gaan veroveren.
• De ondernemer achter de onderneming heeft met eerdere producten/ontwikkelingen al bewezen een sterke onderneming op te kunnen bouwen en te kunnen werken naar een goed exitrendement.
• De onderneming speelt in op de steeds meer digitaliserende wereld en zorgt er voor dat medewerkers meer effectieve uren beschikbaar hebben. Dit betekent en daling in tijd en kosten.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29