laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


ONDERNEMING GESPECIALISEERD IN VIRTUELE CURRENCIES

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
57518 26-04-2013 Dienstverlening Zakelijke dienstverlening
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 5 - 10 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 300.000 - € 400.000 N.v.t. € 400.000 - € 500.000 N.v.t.

omschrijving

De onderneming
De onderneming is actief in innovatieve dienstverlening welke inspeelt op huidige financiële / economische crisis door virtuele munten te introduceren om o.a. MKB ondernemers gezond te houden.

Opgericht in 2009 na een uitgebreide periode (15 jaar) van R&D. Op dit moment heeft de onderneming 10 medewerkers. Thans vorm van stichting, wordt bij aanvang investering omgezet in BV of coöperatie.

Klanten bevinden zich in Nederland, België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Israel, Griekenland en de Verenigde Staten. Klanten zijn vooral overheden en grote ondernemingen. Snelle groei is mogelijk als organisatie nu de juiste stappen kan maken.

Activiteiten van de onderneming
Activiteiten zijn: consultancy, project /programma management, detachering en turn-key oplossingen (operationele virtuele currencies en internet oplossingen).

Sterke nadruk op internet / ICT. Begeleiden klanten van A tot Z in de ontwikkeling, lancering en beheer van eigen virtuele currency.

Verdienmodel: uurtje factuurtje voor consultancy en programma management. Bij leveren van internet oplossingen en gebruik van currencies wordt op basis van gebruik betaald.

De onderneming kan aan de hand van enkele indrukwekkende projecten, welke over de gehele wereld plaatsvonden, laten zien waartoe zij in staat is.

Prestaties van de onderneming
De onderneming is ook de afgelopen jaren nog volop aan het ontwikkelen geweest. Er is gebouwd aan currency as a service oplossingen, en diverse platformverbeteringen. Ondanks dat de focus de afgelopen jaren meer op het opbouwen lag dan op omzet, heeft de onderneming de omzet in 2012 zien stijgen naar EUR 550k. Dit bedroeg in 2011 nog EUR 330k. Een groot deel van de omzet is momenteel nog afkomstig uit consultancy trajecten, in de toekomst verwacht de onderneming meer terugkerende omzet door de oplossing ‘as a service’ aan te gaan bieden.

Behoefte van de onderneming
De onderneming is op zoek naar een investering van EUR 500k.

Investering wordt gebruikt voor:
1. Werkkapitaal (en voorfinanciering i.v.m. subsidie die slechts 2 maal per jaar binnenkomt);
2. Doorontwikkeling van personeel (operationeel directeur, 2 product managers; opzetten van intern trainingsprogramma voor eigen kweek);
3. Marketing & Acquisitie
4. Afronding van ontwikkeling ICT platform en een tweetal producten.

Motieven voor investeren/financieren
Door voortdurende economische problematiek zijn virtuele currencies snel in opkomst. De markt ontwikkelt zich snel. De onderneming is een van de meest toonaangevende spelers wereldwijd. De investering maakt het mogelijk de markt open te breken.

Goede return on investment en goede mogelijkheid tot exit over ca. 5 jaar.

Mogelijkheid om bij te dragen aan verlichten van huidige maatschappelijke problematiek rond instabiele economie en gevolgen daarvan (opvangen bezuinigingen en krimp MKB sector).


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29