laatst bijgewerkt op: 25-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


ONLINE VERZEKERAAR

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
57429 05-04-2013 Dienstverlening Assurantietussenpersonen
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 10 - 50 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 Vertrouwelijk € 300.000 - € 400.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
• Het betreft hier een online verzekeraar, welke eind jaren ’90 een van de eerste aanbieders van het online afsluiten van verzekeringen was. Inmiddels is de onderneming uitgegroeid naar een volwassen en middelgrote MKB onderneming met 35 personeelsleden.
• De onderneming is al meer dan 40 jaar actief op verzekeringsgebied en is begonnen als een traditioneel verzekeringskantoor. De (familie)onderneming is inmiddels overgedragen aan een volgende generatie, maar is altijd onafhankelijk gebleven. Dit zorgt ervoor dat ook nu het een online specialist is, er nog steeds gezocht wordt naar de goedkoopste en beste verzekering voor de consument.

Activiteiten van de onderneming
• De onderneming vergelijkt op haar website de verschillende aanbieders van verzekeraars en biedt uiteindelijk de beste deal. De verzekering kan direct online afgesloten worden door de consument. De onderneming richt zich volledig op de consumentenmarkt, waarbij het in die categorie het afgelopen jaar ook twee prestigieuze awards heeft gewonnen.
• De onderneming heeft de combinatie van kwaliteit en lage kosten hoog in het vaandel staan. Zo is de onderneming ook actief in het onderzoeken van de klanttevredenheid, waarbij 94% van de klanten zeer tevreden is over de dienstverlening. Binnen de verzekeringsbranche is dit een ongekend hoog percentage.
• De onderneming is voornamelijk actief op het gebied van woon- en verkeersverzekeringen. Hierbij wordt het gehele verzekeringsassortiment aangeboden en vergeleken. Naast deze twee sectoren, is het bij de onderneming ook mogelijk om bijvoorbeeld recreatieve verzekeringen of verzekeringen voor mobiele telefoons af te sluiten.

Prestaties van de onderneming
• De onderneming is een onafhankelijke tussenpersoon en verdient dus geld met het afsluiten van verzekeringen via haar platform. De onderneming kent hierbij de afgelopen 3 jaren stijgende omzetten van EUR 1.062.000,-, EUR 1.345.000,- en EUR 1.572.000,- in respectievelijk 2010, 2011 en 2012.
• Het resultaat in deze jaren was achtereenvolgens EUR +58.000,-, EUR -/- 38.000 en EUR -/- 54.000,-. De jaren 2011 en 2012 laten een klein verlies zien. Dit verlies is met name veroorzaakt doordat volledig ingezet is op groei. Dit heeft geresulteerd in extra kosten voor zowel personeel als voor de ‘online omgeving’ waar veel in is geïnvesteerd. De focus op groei heeft zich uitbetaald in een flinke omzetgroei, 26,6% in 2011 en 16,8% in 2012. De verwachting is dat de komende jaren doorgegroeid kan worden met een positief rendement door gedane investeringen.

Behoefte van de onderneming
• De onderneming is op zoek naar EUR 375.000,- tot EUR 450.000,-. De onderneming is op zoek naar een financiering, een investering of een combinatie van eigen en vreemd vermogen.
• Dit bedrag zal voornamelijk voor drie zaken gebruikt worden:

o Ontwikkeling; de onderneming heeft de afgelopen tijd al veel geïnvesteerd in automatisering, maar IT speelt een belangrijke rol voor deze online verzekeraar om verder te groeien;

o Marketing; de onderneming wenst haar naam en bekendheid te vergroten;

o Werkkapitaal; door de twee verlieslatende jaren, veroorzaakt door ontwikkeling en groei, heeft de onderneming tevens behoefte aan werkkapitaal.

Motieven voor investeren/financieren
• Er staat een sterke onderneming, die de afgelopen jaren aan haar naam heeft gebouwd wat onder andere terug is te zien in de hoge klanttevredenheid en de awards. Deze onderneming was een van de eerste online verzekeraars van Nederland en heeft reeds meer dan 40 jaar ervaring in deze branche.
• Er kan een belang verkregen worden in een snel groeiende organisatie, die de afgelopen jaren terreinwinst heeft geboekt op de markt van online verzekeren.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29