laatst bijgewerkt op: 29-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


OPLEIDINGSINSTITUUT AANKOMEND MEDISCH SPECIALISTEN

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
57252 06-03-2013 Dienstverlening Gezondheidszorg
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk € 300.000 - € 400.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
* Het betreft hier een gespecialiseerd opleidingsinstituut voor aankomend medisch specialisten. Artsen in opleiding tot specialist (AIOS) kunnen bij dit instituut terecht om hun talenten verder te ontwikkelen. Dit betreft voornamelijk algemene gedragsgerelateerde competenties als communiceren, samenwerken, organiseren en leidinggeven. Samen met professionele en ervaren coaches en trainers die gespecialiseerd zijn in de medische sector.
* De ondernemers achter deze onderneming, hebben eerder een soortgelijke organisatie opgezet, welke op dit moment erg succesvol is. Deze organisatie is voortgekomen uit hetzelfde idee, namelijk om talenten nog beter te ontwikkelen en dan ook voornamelijk op gedragsgerelateerde competenties zoals hierboven genoemd. Deze ‘zusterorganisatie’ is actief op het gebied van ingenieurs.
Activiteiten van de onderneming
* De onderneming speelt in op veranderende omstandigheden binnen het domein van medisch specialisten. In het Kaderbesluit van 11 mei 2009 is door het Centraal College Medisch Specialismen besloten dat er nieuwe algemene eisen verbonden worden aan de opleiding van medisch specialisten. Het accent dient meer te gaan liggen op vaardigheden en competenties. De laatste jaren is er veel kritiek geweest op de manier van communiceren en samenwerken tussen medisch specialisten. In de media zijn de afgelopen maanden tal van voorbeelden opgedoken, waaruit blijkt dat medisch specialisten onvoldoende gedragsgerelateerde competenties bezitten. De onderneming heeft hiervoor een programma ontwikkeld, dat eerder al met succes gebruikt is in de wereld van ingenieurs.
* In dit programma worden veelbelovende AIOS gedurende drie jaar gevolgd, begeleid en getraind. Er zijn vaste individuele en groepsgebonden componenten in dit programma, waarbij de onderneming zich niet bemoeit met de medisch-specifieke opleiding. Om de samenhang echter te optimaliseren, is er ook een module ontwikkeld voor de artsopleiders.
* In dit programma zitten bijvoorbeeld meerdaagse trainingen als communicatief meesterschap, psychologisch meesterschap, leiderschap en ondernemerschap. Bij deze trainingen is de combinatie van inzicht (theorie) en ontwikkeling van vaardigheden (oefeningen) essentieel.
* Er start februari 2013 in het OLVG ziekenhuis in Amsterdam een pilot van 6 maanden met 6 artsen en 11 AIOS. Dit is uniek en nooit eerder vertoond. Er wordt vanuit het OLVG en het AMC mee beoordeeld op de kwaliteit in deze pilot.
Prestaties van de onderneming
* De groep waarin de onderneming zich bevindt heeft in 2012 een omzet behaald van EUR 5 mio. Deze groep bestaat feitelijk uit 3 werkmaatschappijen, waarvan het opleidingsinstituut voor aankomend medisch specialisten er 1 is.
* De omzet in deze werkmaatschappij over 2012 is echter nog nihil geweest, omdat 2012 vooral het jaar was waarin deze entiteit vorm heeft gekregen. Voor dit jaar wordt een omzet verwacht van EUR 830k, waarbij de onderneming in 2014 groeit naar een omzet van EUR 4,5 mio.
Behoefte van de onderneming
* De onderneming is op zoek naar EUR 350.000,-. Dit bedrag zal gebruikt worden om de onderneming te ondersteunen en het concept van de onderneming verder uit te rollen. 2013 zal het jaar moeten worden waarin de onderneming markt gaat veroveren.
* De investering kan zowel plaatsvinden door een overname van aandelen, waarbij de ondernemers het geld terug in de groep zullen brengen, alsmede door een emissie van aandelen, waarbij het geld in de entiteit tot de beschikking komt.
Motieven om een investering te doen
* Er staat een sterke organisatie achter de onderneming, die ervaring heeft met mensen en het opleiden van mensen. De organisatie wordt gerund door een sterk kernteam dat complementair is, bestaande uit:
- Registerpsycholoog gespecialiseerd in ontwikkelings- en opleidingsprogramma’s;
- Bedrijfsorganisatie;
- Rasondernemer die dit concept eerder opgezet heeft voor de ingenieursbranche.
* Er kan in deze organisatie een aandeel verkregen worden, waardoor meegeprofiteerd kan worden van toekomstige rendementen. Tevens is het bespreekbaar om een rol te gaan vervullen binnen de organisatie als ‘actieve participant’.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29