laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


HOTEL IN TRYSIL (NOORWEGEN)

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
57170 20-02-2013 Horeca en Recreatie Hotels
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Europa Activa / passiva transactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk € 500.000 - € 1.000.000 Eenmanszaak

omschrijving

Hotel in Trysil (Noorwegen)

Het in het dorpje Østby (vlakbij Trysil, Noorwegen) gelegen hotel is te koop!
Het hotel wordt sinds ca. 8 jaar door Nederlanders gedreven, die nu een volgende stap voor ogen hebben.

Het Kjølen Hotel is gelegen te midden van diverse skigebieden:
• Trysilfjellet, het grootste skigebied van Noorwegen, ligt op ca. 15 minuten afstand;
• Stöten in Zweden ligt op ca. 20 minuten afstand;
• Sälen, het grootste skigebied van Zweden, ligt op ca. 40 minuten afstand;
• Fulufjellet, een kindvriendelijk skiparadijs, ligt op ca. 20 minuten afstand;
• Voor de deur en in de directe nabijheid starten diverse langlaufloipes;
• In de directe omgeving zijn, naast alpine skiën en langlaufen, ondermeer winteractiviteiten als hondeslede- en arresledetochten en sneeuwscootersafari’s.

Het wintersportseizoen loopt van ongeveer medio november tot aan de Pasen. Het hotel wordt in deze periode druk bezocht door Noren, Zweden en Denen (ca. 90%). De resterende 10% bestaat uit Nederlanders, Engelsen, Russen, Oostenrijkers en Duitsers. Het hotel vormt de start van de bekende Trysil Skimaraton en ook bij internationale activiteiten zoals de Vasaloppet, en de hieraan voorafgaande Öppet Spår, wordt het hotel druk bezocht door (inter)nationale sporters!

In de zomer en het najaar wordt gedurende ca. 10 weken het hotel regelmatig bezocht door groepen cursisten, die tijdens meerdaagse trainingen zowel overnachten als dineren in het hotel. Ook rondreizende toeristen weten het hotel te vinden. Met ingang van 2013 is het hotel opgenomen in een Noorwegen excursiereis, waardoor de zomer naar verwachting een nog drukkere periode zal worden. In de directe omgeving zijn in de zomer de volgende activiteiten te ondernemen: eland- en beversafari, golf, raften, kanoën, wandelen, vissen en fietsen.

Tussen Sälen en Rörbäcksnäs (Zweden) zal in de nabije toekomst een lokaal vliegveld vergroot worden. Hierdoor wordt het ook geschikt voor verkeersvliegtuigen. Na opening hiervan zal dit een verdere toename van zowel toeristische als zakelijke reizigers met zich mee kunnen brengen. Ook heeft de gemeente Trysil plannen met betrekking tot de bouw van een pretpark binnen haar grenzen. Ook dit biedt extra mogelijkheden ter exploitatie.

Het hotel is tot op heden ‘low profile’ geëxploiteerd, maar kan in volle vaart een veel hogere bezettingsgraad aan, Het hotel is gelegen op eigen grond, voorzien van tuin en ruime parkeerplaats. De staat van onderhoud is goed, elk jaar wordt per deel gepland periodiek onderhoud gepleegd aan zowel interieur als exterieur van het gebouw.

Het gebouw bestaat uit de volgende segmenten:
• Kelder, voorzien van diverse opslagruimten, was- en droogruimten en stookruimte;
• Begane grond, met zeer ruime en goed geoutilleerde keuken, receptie, lounge, sportbar, restaurant en vergaderzaal. Ook de inloopvries- en koelruimten bevinden zich op de begane grond; Op de begane grond treft u tevens de privé ruimten aan, bestaande uit kantoor, eetkamer, woonkamer, slaapkamer en badkamer. Ook bevinden zich hier 2 ruime tweepersoonskamers, voorzien van eigen douche en toilet, die eventueel bij de privé ruimten gevoegd kunnen worden;
• Eerste verdieping, waar zich 17 in gebruik zijnde hotelkamers bevinden alsmede een 18e kamer die niet in gebruik is alsmede de linnenkamer. De indeling in hotelkamers bestaat uit 4 eenpersoonskamers, 4 familiekamers en 9 tweepersoonskamers. Alle kamers zijn ruim en voorzien van eigen douche en toilet;
• Zolderverdieping, waar zich een luchtbehandelinginstallatie bevindt en die verder (nog) ongebruikt is.

Bij de bouw van het hotel is rekening gehouden met de mogelijkheid tot vergroting. Hierdoor kan op een deel van het gebouw relatief eenvoudig een extra verdieping geplaatst worden, hetgeen ca. 10 tweepersoonskamers extra oplevert. Ook zou een deel van de zolderverdieping uitgebouwd kunnen worden.

Het eigen restaurant is voorzien van een ontbijthoek en grenst aan de sportbar en lounge. Zowel hotelgasten als de locale bevolking weten ’s middags en ’s avonds het restaurant te vinden om gebruik te maken van lunch of diner.
In oktober 2012 zijn restaurant en bar voorzien van nieuwe tafels, stoelen en barkrukken (Zederkof) en is het opnieuw gedecoreerd. Het restaurant biedt plaats aan tenminste 42 personen. Door bijtrekking van de gezellig ingerichte vergaderruimte kan de capaciteit tijdelijk uitgebreid worden tot ca. 75 personen.

Recent zijn de grond, opstallen en bedrijfsinventarissen getaxeerd (2013). De taxatiewaarde bedraagt NOK 4.800.000,--. In de koopprijs zijn inbegrepen: onroerend zaken (inclusief eigen grond), bedrijfsinrichting, inventaris, goodwill, handelsnaam en website. De vraagprijs bedraagt NOK 4.800.000,--Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29