laatst bijgewerkt op: 30-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


BEACHCLUB AAN DE NOORDZEE MET ENORME OMZETGROEI

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
57144 19-02-2013 Horeca en Recreatie Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 500.000 - € 1.000.000 Vertrouwelijk € 300.000 - € 400.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
- Deze ondernemer heeft twee jaar terug een strandpaviljoen gekocht aan de Noordzee en inmiddels twee succesvolle seizoenen achter de rug. Ondanks het matige weer is de onderneming in staat geweest een enorme populariteit op te bouwen.
- De ondernemer runt het paviljoen samen met de familie.
- De strandtent is zo populair dat er dit jaar al tientallen feesten (bedrijfsfeesten w.o. rabobank en trouwerijen) zijn gepland met een verwachte omzet waarde van EUR 250k.
- Onderneming kenmerkt zich door een bijzonder personeelsbeleid erop na te houden.
- De ondernemer wil af van de krappe financiering door de bank, de aflossingsdruk verlagen en zich weer fulltime met ondernemen bezig houden.

Wat doet de onderneming?
- De onderneming biedt een plek aan om lekker te eten, een feest te houden, heerlijk te luieren of een fantastische bruiloft te houden. Alles op of aan het strand in de regio Zandvoort (zie foto).
- Er kan ontbeten, geluncht of gedineerd worden in het restaurant, waarbij de gerechten uitsluitend verse ingrediënten bevatten.
- De beachclub heeft een vergunning om te kunnen trouwen op het strand en is niet alleen een officiële trouwlocatie, maar ook een schitterende trouwlocatie.
- Andere feesten kunnen hier ook gevierd worden, maar ook presentaties en vergaderingen kunnen op de beachclub gehouden worden.

Hoe presteert de onderneming?
- In 2012 heeft de onderneming een omzet gemaakt van ruim EUR 624k. De groei is enorm geweest. In 2010 maakte de onderneming onder de vorige eigenaar slechts EUR 260k omzet.
- Door het matige zomerweer in 2012 zijn er slechts enkele mooie stranddagen geweest, waardoor er enorme potentie in de omzet en winstgevendheid zit. Tijdens een mooie zomerdag is de omzet rond de EUR 20k per dag.
- Voor 2013 is er nu al een omzet ingeboekt van EUR 250k voor geplande feesten en bruiloften.

Wat heeft de onderneming nodig?
- Onder de huidige vergunning is er een uitbreiding van 200 vierkante meter mogelijk. Door dit te realiseren kan de omzet verdubbeld worden. Ook heeft de ondernemer de wens om in 2014 een nieuw strandpaviljoen op te zetten in Nederland. Herfinanciering heeft echter de prioriteit.
- Voor de herfinanciering en wat extra ruimte is er kapitaal benodigd groot EUR 320k. Voor het plaatsen van een nieuw strandpaviljoen zou er EUR 230k nodig zijn. Zoals eerder gesteld heeft herfinanciering de prioriteit.

Wat zijn de motieven?
- De ondernemer heeft laten zien dat ze begrijpt wat de klant wil door direct na start twee succesvolle seizoenen te draaien.
- Waar de horeca een moeilijke tijd doormaakt wordt er minder bezuinigd op dagjes uit en vakanties. De beachclub neemt hierdoor een bijzondere plaats in binnen de horeca, zoals kan worden gemeten aan de prestaties van de onderneming.
- Uitbreiding biedt een eenvoudige manier van omzetvergroting.
Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29