laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


FRANCHISEORGANISATIE OP GEBIED TRAINING & COACHING

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
57092 11-02-2013 Dienstverlening Franchise
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 400.000 - € 500.000 Vertrouwelijk € 100.000 - € 150.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
- Het gaat om een franchiseorganisatie op het gebied van training en coaching met een onderscheidend concept.
- De onderscheidende factor zit in de aanpak waarbij deze onderneming niet alleen richt op de bekende twee kernwaardes, kennis en vaardigheden, maar ook vooral een derde kernwaarde, gedrag, en het LEAN principe.
- De gezondheid van de huidige eigenaar loopt terug en de ondernemer heeft de kans de organisatie over te nemen.
- Deze ondernemer heeft de kennis, vaardigheden, en het gedrag dat hem goed doet passen in de functie als nieuwe eigenaar van de onderneming

Wat doet de onderneming?
- Bij gedrag wordt door veel bedrijven niet stil gestaan, terwijl gedrag kan verklaren waarom een persoon niet optimaal presteert, waar kennis en vaardigheden geen verklaring leveren. De trainingsmethodiek van deze onderneming is hierin uniek. Hoge kwaliteit en voorzien van excellente service zijn de eisen die de ondernemer aan zijn trainingen stelt.
- Hiernaast wordt er ook gefocust op het trainen van management/directie op het gebied van aansturing/leidinggeven, overbrengen van kennis/kunde, managementskills en gedrag.
- Wat de onderneming nog unieker maakt is dat het zich ook richt op het LEAN principe. Een element waar andere bedrijven op het gebied van training en coaching zich niet of nauwelijks op richten.
- De focus zal liggen op bedrijven met 80 of meer fte.
- Momenteel zijn er acht franchisenemers actief. Er zal een nauwkeurige procedure zijn voor het aannemen van nieuwe franchisenemers die werken vanuit een eigen BV of eenmanszaak.

Hoe presteert de onderneming?
- Er is voor jaar 1 een omzet geprognosticeerd van EUR 411k. Door met name toename in de omzet uit franchisefee en trainingen neemt deze in jaar 2 toe tot EUR 662k en in jaar 3 tot EUR 1.032k; een ruim miljoen.

Wat heeft de onderneming nodig?
- Voor de overname is er een kapitaal benodigd van totaal EUR 150k. Hiermee kan de ondernemer alle aandelen overnemen en 100% eigenaar worden.
- Dit valt onder andere te verdelen over een bedrag voor de aandelen, vervoersmiddelen en goodwill.

Wat zijn de motieven?
- De ondernemer heeft bewezen kunde in zijn vakgebied.
- Een unieke trainingsmethodiek ten opzichte van concurrentie.
- Een gunstige prognose met nog gunstigere groeimogelijkheden.
- Tegenover een financiering een nader vast te stellen aantrekkelijk rentepercentage en tegenover een investering de mogelijkheid een participatie in deze onderneming te verwerven.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29