laatst bijgewerkt op: 30-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


INNOVEREND PLATFORM VOOR PENSIOENTOEZEGGINGEN

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
56872 11-01-2013 Dienstverlening Assurantietussenpersonen
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
N.v.t. N.v.t. € 200.000 - € 300.000 B.V.

omschrijving

Omschrijving van de onderneming:
Het betreft een platform dat pensioentoezeggingen op hun werkelijke waarde toetst en daarmee ingaat op de huidige onzekerheid bij consumenten over het pensioen. De onderneming stelt zich onafhankelijk op en om deze onafhankelijkheid te behouden verkoopt de onderneming zelf ook geen producten. Het platform is de partner van de consument.
Het platform biedt de consument een persoonlijke dekkingsgraad, iets dat uniek is in pensioenland. Dit geeft doorlopend aan hoe de pensioenwens en de realiteit zich tot elkaar verhouden. Op deze manier neemt de consument de pensioenopbouw meer in eigen hand. De onderneming loopt op deze manier vooruit op de liberalisering van de pensioenmarkt, net zoals dat in het verleden gebeurd is met de energiemarkt en de telecommarkt.

Wat doet de onderneming?
De onderneming biedt drie unieke diensten:
1. Rating pensioentoezeggingen: het objectief en realistisch geven van informatie over de waarde van de lopende pensioentoezeggingen (uniek).
2. Monitoring: het aandragen van oplossingen gedurende de gehele looptijd van de pensioenopbouw; het doorlopend volgen en op persoonlijk niveau waarschuwen en inzichtelijk maken of deze oplossingen nog steeds aan de verwachtingen voldoen (uniek).
3. Dynamisch doelvermogen: doorlopende aanpassing van de doelstelling met de laatste inflatie cijfers, waarmee het pensioen waardevast wordt gemaakt, en wijziging in persoonlijke situatie of wensen.
Er is een interactieve demo beschikbaar van het platform en de mogelijkheden. De URL waarop deze demo te vinden is, is op verzoek beschikbaar.

Hoe presteert de onderneming?
De onderneming verwacht in het opstartjaar zeer beperkte inkomsten. Vanaf het tweede jaar verwacht de onderneming echter een sterke exposure en daarmee ook een sterke groei in opbrengsten. In 5 jaar tijd verwacht de onderneming door te groeien naar een omzet van EUR 2 mio. met een sterke rentabiliteit. Opbrengsten worden gehaald uit een abonnement voor het monitoren van de geboden oplossing over de jaren heen, het verkopen van leads aan beleggingsfondsen en vermogensbeheerders en uit white labeling, bijvoorbeeld aan hypotheekketens als verbreding van het marktgebied.

Wat is benodigd?
De onderneming is op zoek naar een investering/financiering. Voor de opstart wordt een bedrag gezocht van EUR 220k. Dit zal voornamelijk gebruikt worden voor de website en het uitbouwen van het concept. In totaliteit zoekt de onderneming een bedrag van EUR 3 mio. om de Nederlandse operatie te financieren en een sterke positie in de markt te verkrijgen. Eventueel kan gestart worden met een ‘launching customer’ om op deze manier voor een beperktere investering een ‘proof of concept’ te leveren.

Investeringsmotieven:
Er kan een aandeel verkregen worden in een onderneming met een sterke potentie. Er kan uitrol plaatsvinden naar landen als de VS en het Verenigd Koninkrijk. Een voordeel hierbij is dat de lokale kennis die hiervoor benodigd is, reeds in huis is. Ook voor andere landen waar een direct contribution pensioensysteem gehanteerd wordt, is deze dienst uniek.
Het meest essentiële element voor het slagen van het project is het momentum en dat is op dit moment volledig aanwezig. Achter de onderneming staat een sterk team met veel ervaring in deze branche. Zo is het team tevens betrokken geweest bij het succes achter:
1. Independer.nl;
2. Ditzo;
3. De opzet en implementatie van ABN-Amro TV;
4. De huidige campagne van ING Investment Management;
5. Een nieuw klantvriendelijk bankconcept voor een verzekeraar;
6. Private banking voor de massa;
7. Groenspaarproducten voor een energieleverancier;
8. Internetcommunicatie concept voor een grootbank;
9. Opzetten van een nieuwe hypotheekbank in het buitenland naar Nederlands concept;
10. Pensioenbreuk lijn (in het pre-internet tijdperk);
11. Opzetten van nieuwe bankkantoren.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29