laatst bijgewerkt op: 29-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


PARTICIPATIE SNELGROEIEND CROWDSOURCINGPLATFORM

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
56812 28-12-2012 Dienstverlening ICT-dienstverlening
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
N.v.t. N.v.t. € 75.000 - € 100.000 B.V.

omschrijving

Management Summary: Crowdsourcingplatform

Crowdsourcingplatform:
Bij crowdsourcing wordt een taak (in dit geval het vergaren van kennis, funding, ideeën, oplossingen of labour force) uitbesteed aan een willekeurig publiek. Vaak gebeurt dit via internet.

Het doel van dit Crowdsourcingplatform is:
Doel is de successen van Silicon Valley na te bootsen, door beschikbaar stellen van kennis en geld dat betaalbaar is. Door het creëren van vertrouwen wordt geld en kennis op een snellere en betere manier beschikbaar. Kennis en geld is afkomstig van andere ondernemers en specialisten. Mensen die jou als ondernemer beter begrijpen.

Wat biedt dit platform:
- Toegang tot geld;
- Het verdienen van geld (toegang tot kennis);
- Het besparen van geld.

Het verdienmodel van dit platform:
Het verdienmodel is gebaseerd op het realiseren van succes voor een ondernemer bij het vinden van kennis en geld. Het platform ontvangt een fee voor het vinden van:
- Kapitaal (eigen en/of vreemd vermogen);
- Labour force (het vinden van een mentor, maar ook het vinden van opdrachten etc);
- Kennis (‘abonnement’ financieel dashboard onderneming, workshops etc);
- Ideeën en oplossingen.

Welke successen zijn er al:
- Betà versie gelanceerd in juni 2012, inmiddels 479 members zonder marketing/exposure;
- Diverse ondernemers hebben kapitaal verkregen waar banken ‘nee’ zeiden;
- Directeur-grootaandeelhouder gevonden voor onderneming;
- Goed bezochte lokale workshop (>50 ondernemers);
- Aansluiting diverse opinieleiders, bekende investeerders en succesvolle ondernemer (zie ook verderop in memorandum);
- Diverse mentoren gekoppeld aan ondernemingen die nu harder groeien.

Wat zoeken we:
Om verder te groeien en het platform verder uit te bouwen zijn we op zoek naar EUR 50.000,- waarvoor 20% van de aandelen in het platform verkregen kan worden. Het platform is een crowdsourcing community en zoals het hoort; we zoeken dit kapitaal bij de crowd! Er is een uitgebreid informatie memorandum beschikbaar. Alle informatie en de mogelijkheid tot investeren delen wij graag met. Door te reageren op dit profiel willen wij u van de nodige informatie voorzien.

Bouw met ons mee, want alleen samen kunnen we het verschil maken! Voor de geinteresseerden onder u, kunt u hieronder meer lezen over de visie van dit succesvolle platform:
Vertrouwen begint dichtbij en verspreidt zich dan als een olievlek. Sinds het begin van de kredietcrisis is van het oorspronkelijke vertrouwen echter weinig overgebleven. Een sterk cliché is dat vertrouwen te voet komt en te paard gaat. En cliché of niet, het gezegde lijkt nog steeds op waarheid te berusten. Vertrouwen dat in jaren werd opgebouwd, brokkelde af in een ‘split second’.

Een hele sterke tegenstelling op de instituten en bestuurlijke elites vormt echter Silicon Valley. Ten zuiden van San Francisco ligt dit cluster van techbedrijven, bij het brede publiek waarschijnlijk bekend van bedrijven als Apple, HP, Intel. eBay, Google, McAfee en Facebook. Een cluster waar vertrouwen aanwezig is, maar nog belangrijker, waar veel creativiteit en innovativiteit vandaan komt. Wat maakt dit cluster dan zo anders dan de rest van de wereld? Dit cluster beschikt over resources en deelt resources met elkaar. Geld, kennis, labour force… De ondernemingen versterken elkaar. Succesvolle ondernemers begeleiden ondernemers met een briljant idee of ondernemers die willen groeien, waarbij de ondersteuning kan komen in kennis, geld of bijvoorbeeld labour force. Deze zogeheten mentoren zullen hier in een later stadium ook profijt van hebben. Er bestaat een groot onderling vertrouwen en samen versterken deze bedrijven elkaars innovativiteit, waardoor wij als consument al menig maal versteld hebben gestaan. De ‘wisdom of the crowd’ is immers veel groter dan de wijsheid van een persoon of specialist.

Dit platform denkt dat iedereen een uitblinker kan zijn, als hij of zij hiervoor maar de juiste resources tot zijn of haar beschikking heeft. Uitblinkers hebben namelijk niet allemaal een bijzonder brein of een verbluffend talent. Het bijzondere van uitblinkers zit hem vooral in wat ze mee hebben gemaakt of wie ze tegen zijn gekomen. Dit platform probeert het vertrouwen onder ondernemers terug te brengen middels een model dat gestoeld is op de principes van Silicon Valley: Wisdom of the Crowd. Via het crowdsourcingplatform kunnen ondernemers toegang krijgen tot kapitaal, kennis, ideeen, oplossing en labour force. Uiteraard biedt het platform ook de ruimte om één van deze resources aan te bieden.

Dit platform is ervan overtuigd dat alléén de ondernemer het verschil kan maken in deze moeilijke tijden. Niet de overheid, niet de grote bedrijven, maar de ondernemer kan het verschil maken. Iedereen kan een uitblinker worden; dit platform biedt de resources die hiervoor nodig zijn. Bouw met ons mee, want alleen samen kunnen we het verschil maken.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29