laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


SOFTWARE ONTWIKKELAAR MET RIJKSOVERHEID CONTRACTEN

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
56780 19-12-2012 Dienstverlening ICT-dienstverlening
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 500.000 - € 1.000.000 Vertrouwelijk € 150.000 - € 200.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
• De onderneming levert service contracten op softwareproducten, waarbij de onderneming bouwt aan een 'ecosysteem' van (open source) softwareproducten. Om leveranciers-onafhankelijkheid voor afnemers te waarborgen zijn alle softwareproducten die de onderneming in haar aanbod opneemt officieel geregistreerd als open source software en gepubliceerd.
• De onderneming heeft al verscheidene grote opdrachtgevers in de (semi)overheidssector zoals de ministeries van BZK, VWS, IenM, alsook Rijkswaterstaat, de Tweede Kamer, het RiVM en de Algemene Rekenkamer. Er staan nog diverse ministeries en andere instellingen op de nominatielijst om te starten in 2013.

Wat doet de onderneming?
• Er zijn op dit moment drie open source producten ontwikkeld:
1. 100% web gebaseerde huisstijldocument generator;
2. Web-applicatie voor het delen, bewerken en accorderen van tekstdocumenten;
3. Web-applicatie waarmee gebruikers op een flexibele manier data kunnen (laten) beheren en beschikbaar maken in de bovengenoemde producten.
• In het business model verzorgen de partners de implementaties van de producten bij de klanten en geven eerste en tweedelijns support op het portfolio. De onderneming zelf verzorgt, naast consultancy, het onderhoud op het portfolio (bug fixes etc.,) en levert aan partners derde lijn support op het portfolio. Ook bewaakt de onderneming de samenhang tussen de verschillende producten en zet in overleg met partners en (grotere) klanten de strategische lijnen uit voor de verdere ontwikkeling (inclusief gewenste uitbreidingen) van het portfolio.

Hoe presteert de onderneming?
• Na de start in 2012 verwacht de onderneming een sterke groei van de omzet, resulterend in een positief resultaat in 2013. De omzet stijging wordt veroorzaakt door de uitbreiding van het portfolio en de verkochte servicecontracten en consultancy-uren. In de loop van 2013 -2014 wil de onderneming meer omzet bij Rijksonderdelen, grotere gemeenten, provincies en waterschappen realiseren.
• Voor 2012 verwacht de onderneming uit te komen op een omzet rond de EUR 90k. Op dit moment zijn diverse offertes uitgebracht voor 2013 en zijn ook diverse opdrachten binnengehaald bij Rijksoverheid en andere publieke instanties. Een zeer realistische prognose laat hierdoor een omzet zien die verwacht wordt op EUR 530k uit te komen. De doorgroeimogelijkheden zijn zeer groot.

Wat heeft de onderneming nodig?
• De onderneming heeft per Q4 2012 / Q1 2013 een behoefte van EUR 100k - EUR 200k. De onderneming gebruikt het aangewende kapitaal voor zowel het verder ontwikkelen van de software, als voor overbrugging in verband met de ‘time to market’ van het product.

Wat zijn de motieven?
• Er staat een zeer sterk team, waarbij de onderneming sterke levensvatbaarheid laat zien. Er kan een aandeel verkregen worden in de onderneming, waarbij een mooi rendement mogelijk is.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29