laatst bijgewerkt op: 28-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


UNIEKE BOEKINGSSOFTWARE

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
56733 13-12-2012 Dienstverlening ICT-dienstverlening
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk € 100.000 - € 150.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
• Sharing, ofwel delen, is nu al big business en trends wijzen erop dat het delen van goederen als economisch model alleen maar populairder wordt. Dit is te zien aan de stijgende aantallen sharing-initiatieven waarbij luxe- of kapitaalgoederen worden gehuurd in plaats van gekocht. De onderneming heeft unieke boekings- en reserveringssoftware ontwikkeld om faciliteiten/goederen eenvoudig te boeken.

Wat doet de onderneming?
• De software is uniek, omdat het verschilt van bestaande initiatieven zoals Booking.com, Expedia en Trivago omdat de booking engine geen extern verkoopplatform is. De boekingsmodule wordt ingebouwd op de website van de klant zelf en bevat een beheermodule en een geïntegreerde betaalmodule.
• Een andere uniciteit van de software is dat het generiek gebouwd is, wat betekent dat het voor iedere toepassing kan worden ingezet. Denk aan meeting rooms, flexwerkruimten, golfbanen, auto's etc. Op dit moment bestaat er geen alternatief dat voor meerdere toepassingen kan worden ingezet.

Hoe presteert de onderneming?
• De onderneming gelooft in de eenvoud van het concept. Het moet voor een gebruiker mogelijk zijn om een faciliteit of dienst online te boeken vanaf een desktop of via mobile. Recent is de boekingsmodule samen met een grote Nederlandse hotelketen gelanceerd als de eerste real-time boekingsmodule voor flexwerk- en vergaderfaciliteiten. ‘Proof of concept’ is geslaagd en de module wordt goed ontvangen in de hotel-sector met als resultaat een aantal veelbelovende gesprekken met andere hotelketens in meerdere landen.
• De onderneming is operationeel gegaan in Q3 2012. De onderneming verwacht een omzet over 2012 van om en nabij de EUR 100k. De prognose voor 2013 staat op een omzet die groeit richting de EUR 900k, met een winstgevendheid van EUR 360k. Deze omzetraming is gebaseerd op het marktpotentieel en gesprekken met diverse partijen die momenteel lopen. De mogelijkheden zijn groot evenals de marktomvang. De marktomvang voor alleen de meetingrooms en flexplekken in Europa is geschat op 30 miljoen bedrijven.

Wat heeft de onderneming nodig?
• De onderneming heeft per Q4 2012 een behoefte van EUR 100k. De onderneming gebruikt het aangewende kapitaal voor zowel het verder ontwikkelen van de software, als voor marketing en sales. Hierdoor kan de onderneming voortgaan met het aanboren van nieuwe sectoren en de verdere acquisitie van internationale klanten.
• Er is EUR 400k zelf geïnvesteerd. Dit is gebruikt om het team op te zetten, de handelsnaam en het logo wereldwijd af te kopen, en voornamelijk voor het ontwikkelen van software.

Wat zijn de motieven?
• Er wordt een behoorlijk rendement verwacht, in verband met de groeimarkt waarop de onderneming zich bevindt. Tevens dient het een maatschappelijk doel, door bij te dragen aan een duurzamer gebruik van bestaande middelen. Tegenover het beschikbaar stellen van de bovengenoemde investering, ontvangen investeerders aandelen in het bedrijf.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29