laatst bijgewerkt op: 29-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


GRANIETGROEVE IN SPANJE

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
56720 12-12-2012 Industrie Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Spanje Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) 1.000 - 10.000
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 500.000 - € 1.000.000 Vertrouwelijk € 1.000.000 - € 2.500.000 B.V.

omschrijving

De groeve heeft een voorzijde van ongeveer 160 meter, parallel aan de doorgaande weg met een tussenstrook van 30 a 40 meter, vlakbij het dorp tegenover het industrieterrein en met alle vergunningen inclusief die voor het laten springen van materiaal en het springregister up to date.
De groeve heeft een oppervlakte van ongeveer 6 ha waarin men het graniet onmiddellijk ziet.

De indeling van het terrein is als volgt: aan de ingang rechts, een hal met een zaagmachine voor een diameter van 2,2, en drie bassins voor de opslag van water voor het zagen van de steen; bij de bassins is een hok waarbinnen zich de drukpompen bevinden om het water naar de zaagbladen te pompen en tevens een bron voor het bevoorraden van de bassins.
Aan de linkerzijde is een afsluitbare loods die men gebruikt voor de opslag van de gereedschappen van de groeve en naast de loods een smidse voor het slijpen van de werktuigen voor de groeve. Daarnaast bevindt zich nog een loods die ongeveer in twee gelijke helften is verdeeld. Aan de ene kant staan twee zaagmachines met kleine zaagbladen met een capaciteit van een zaagsnede van 800 tot 1200 diameter, deze machines zijn kleiner en worden gebruikt voor het verzagen van stenen die uit de eerder genoemde machine komen.
De andere helft van de loods wordt gebruikt als werkplaats. Daar vindt men de lasapparaten en de gereedschappen om allerlei machines van de groeve te repareren
Aan beide zijden van deze loods bevindt zich nog een loods. Een daarvan bevat twee dieseltanks van 2000 liter ieder alsmede gereedschappen en reserveonderdelen
De andere bevat de vlammenwerper voor de steen, twee takelbruggen voor de manipulatie van de stenen mete en capaciteit van 500 kg. elk. Aan het ene uiteinde is een plaveiselmachine met een platform voor de aanvoer van snijmateriaal en aan het andere uiteinde is nog een smidse.
Daar weer naast is nog een hal waarin zich de compressor bevindt voor de hele groeve evenals de olieopslag voor het onderhoud van de machines..
Vanaf daar kan men de groeve zien waar steen wordt gedolven, alsmede de kruitkamer voor de opslag van de explosieven.

De groeve beschikt over een kraan van 30000 kg. met alle toebehoren zoals grijpers en shovel en nog een van 5000 kg. met zoals grijpers en shovel , op hoogspanning en een vorkheftruck van 7000 kg., en nog een van 2500 kg.
Er is ook nog een luchtcompressor, naast de groeve waar de steen wordt gedolven, voor het afkappen van de puntige hoeken van de blokken. Voor de winning van steen zijn er verschillende gereedschappen, een machine met diamantdraad en een bleker voor het perforeren van de steen.

Er zijn twee vliegvelden en een haven in de buurt: aan de ene kant de luchthaven en de haven van Sevilla; aan de andere,het vliegveld van Talavera de la Reina.

Vraagprijs: 2.200.000 €

Omzet: 600.000 €
Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29