laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


SNEL GROEIENDE ONDERNEMING IN LIFTING EQUIPMENT

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
56670 05-12-2012 Industrie Machine-industrie
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 € 200.000 - € 300.000 € 400.000 - € 500.000 B.V.

omschrijving

De onderneming
De onderneming verkoopt mobiele (hijs)kranen, graafmachines en havenkranen. Dit betreft voornamelijk tweedehands zwaar gebruikt materiaal dat voornamelijk in Duitsland en Oostenrijk wordt ingekocht bij bijvoorbeeld verhuurmaatschappijen. Ook wordt ingekocht in landen als Amerika, Canada en Spanje. De bruto marge op deze materialen is goed te noemen met 58,5%.

Wat doet de onderneming?
De onderneming is gericht op de bouwontwikkelingen en infrastructuurontwikkeling van nieuw opkomende markten en of markten die bezig zijn met wederopbouw. Er wordt enkel zaken gedaan met landen en of ondernemingen die ook erkenning genieten van de Wereldbank. Bij alle transacties wordt de equipment pas verzonden (transport over water) wanneer de totale betaling voldaan is.
Voorbeelden van geografische afzetmarkten van de onderneming zijn: Egypte, Libië, Katar, Irak, Dubai, Indonesië en Afrikaanse democratische landen met betrokkenheid van de Wereldbank.
De ondernemer zelf is 27 jaar en is jong begonnen in deze sector. Sinds 1 jaar is hij voor zichzelf begonnen.
De kracht van de onderneming ligt in het grote internationale netwerk, waarbij de onderneming vooral zaken doet in de landen waar de economie in opkomst is en groeit. In deze landen wordt veel gebouwd en worden veel financiële middelen vrijgegeven door de plaatselijke overheden voor dergelijke projecten.

Hoe presteert de onderneming?
De onderneming is slechts een jaar actief en boekt al behoorlijke resultaten. Over de eerste 9 maanden van 2012 is een omzet behaald van EUR 387k met een bruto marge van EUR 226k. Over de eerste 9 maanden is een netto winst geboekt van EUR 158k.
De ondernemer verwacht de komende jaren door te kunnen groeien naar EUR 2.2 mio., EUR 3,2 mio. en EUR 5.2 mio. in respectievelijk 2013, 2014 en 2015. Door zijn jarenlange ervaring heeft de ondernemer een zeer groot netwerk en een zeer grote afzetmarkt opgebouwd.

Wat heeft de onderneming nodig?
De onderneming is op zoek naar een financiering/investering van EUR 500k. Deze investering is benodigd om voorraad aan te schaffen voor verdere groei. Deze voorraad zal bestaan uit diverse kranen en graafmachines.
De ondernemer heeft zelf reeds EUR 120k geïnvesteerd in de onderneming. Daartegenover staat een schuldvrije graafmachine ter waarde van EUR 120k.

Wat zijn de motieven?
De onderneming laat reeds in 2012 een ‘vliegende start’ zien. Ook voor de komende jaren verwacht de ondernemer een sterk rendement met een sterk groeiende omzet. Er kan een aandeel verkregen worden in deze entiteit die gelegen is in het midden van Nederland.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29