laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


BOUW- EN TIMMERWERK ONDERNEMING BOMVOL WERK

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
56599 26-11-2012 Bouw Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 400.000 - € 500.000 € 100.000 - € 200.000 € 200.000 - € 300.000 N.v.t.

omschrijving

De onderneming
- De onderneming houdt zich onder andere bezig met bouw- en timmerwerk voor grotere winkelketens.
- De ondernemer is groot geworden door vakmanschap en kwaliteit aan te bieden.
- De grote klanten en het vele werk in het verschiet hebben er voor gezorgd dat de onderneming een flinke groei doormaakt en nog verder verwacht door te groeien.

Wat doet de onderneming?
- De voornaamste activiteit van de onderneming bestaat uit bouw- en timmerwerk. Als vakman heeft de ondernemer enkele grote namen van grotere winkelketens in zijn klantenportefeuille weten te veroveren zoals Nike en Van Dalen.
- Daarbij werkt de ondernemer ook voor de waterschappen en bosbouw. Hiervoor verzorgt de ondernemer de omheining van natuurgebieden.
- Tevens had de ondernemer een onderneming voor het infrezen en aanleggen van vloerverwarming met een omzet van ca. EUR 100k. Deze wordt echter verkocht om een duidelijke focus te houden die de prestaties ten goede zullen komen.

Hoe presteert de onderneming?
- De omzet bedroeg in 2010 bijna EUR 400k. In 2011 daalde deze naar EUR 370k, maar werd het verlies in 2010 van EUR 21k omgebogen naar een winst van EUR 20k door goed ingrijpen op de kosten door de ondernemer.
- In 2012 maakt de onderneming een mooie groei door en daardoor zal het verwachte resultaat voor heel 2012 gebaseerd op de omzetcijfers van de eerste 9 maanden ruim EUR 111k bedragen.

Wat heeft de onderneming nodig?
- De onderneming heeft een lening groot EUR 115k bij de Rabobank en een lening groot EUR 90k bij de ING. Deze wil de ondernemer graag herfinancieren.
- Tevens is er de behoefte aan additioneel werkkapitaal om verder te groeien, dit betekend dat de totale financieringsbehoefte uitkomt op EUR 250k.
- Een andere mogelijkheid is dat iemand de hoofdelijke verplichtingen voor de leningen bij de Rabobank en de ING overneemt en als partner helpt de onderneming naar een hoger niveau te tillen.

Wat zijn de motieven?
- De ondernemer is een echte vakman, wat ook blijkt uit het klantenportefeuille met grote winkelketennamen als Nike en Van Dalen.
- Er ligt erg veel werk om uit te voeren in de pijplijn. Alle benodigde materialen etc. (auto’s, gereedschap, steigers) zitten in eigendom.
- De ondernemer heeft zich bewezen door in crisisjaar 2011 de onderneming winstmakend te maken en een flinke groei te maken in dit jaar.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29